Ειδήσεις και ειδησάρια

Ειδήσεις από τα Μέσα Μεταφοράς σήμερα Μ. Τρίτη 19 Απριλίου:

  • Επίθεση με βαριοπούλες από αγνώστους στο σταθμό Συγγρού-Φιξ του Μετρό σήμερα το απόγευμα. Οι κουκουλοφόροι προξένησαν φθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα και εκδοτήρια. Το συνολικό ύψος της ζημιάς μπορεί να φτάσει ως και τα 80.000 ευρώ. Νωρίτερα, παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και στο σταθμό Χολαργό. Οι δράστες διέφυγαν ενώ οι σταθμοί λειτουργούν κανονικά. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν συμβεί πολλά παρόμοια περιστατικά βανδαλισμών από αγνώστους. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί σύμβαση με ιδιωτική εταιρία για την επισκευή όλων των εκτός λειτουργίας μηχανημάτων.
  • Οδηγός της ΕΘΕΛ τέθηκε σε διαθεσιμότητα καθώς σταμάτησε το λεωφορείο πριν τον τελικό προορισμό του για να κάνει διάλειμμα. Ο οδηγός, που το απόγευμα της Δευτέρα εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής 210 προς Μετρό Αγίου Δημητρίου, αποβίβασε τους επιβάτες στον Αγ. Τρύφωνα προκειμένου να κάνει διάλειμμα. Ο οδηγός έχει κλιθεί σε απολογία από  το Δ/ντή Πειθαρχικό Προϊστάμενο του οργανισμού.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε σε Τρόλεϊ που εκτελούσε το δρομολόγιο Ζάππειο – Νίκαια το βράδυ της Δευτέρας. Το όχημα ακινητοποιήθηκε επί της Πέτρου Ράλλη και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ενώ αιτία της φωτιάς ήταν πιθανότατα μηχανική βλάβη.
  • Στους δρόμους βγήκαν τα πρώτα διώροφα λεωφορεία της ΕΘΕΛ. Τα οχήματα έχουν δρομολογηθεί στη γραμμή Ε22 Ακαδημία – Σαρωνίδα. Διαβάστε περισσότερα: Στους δρόμους τα διώροφα λεωφορεία της ΕΘΕΛ
Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter

7 Comments

  1. Είχα την εντύπωση ότι ο σταθμάρχης είναι ασφαλής σε ξεχωριστό δωμάτιο και αν θες να μιλήσεις μαζί του υπάρχει ενδοεπικοινωνία, όπως στο σταθμό του Νομισματοκοπείου. Δεν ισχύει αυτό για τον Συγγρού-Φιξ;

    • Και στο Συγγρού Φιξ έχει αλλά τα πρωινά που περνούσα από εκεί, πριν κάποιους μήνες για παράδειγμα, η πόρτα ήταν συνέχεια ανοικτή.

  2. Καθόλου παράξενο που η επίθεση με βαριοπούλες έγινε στις 16:00. Εκεέινη την ώρα οι μόνοι ορατοί εργαζόμενοι στο μετρό είναι οι οδηγοί και οι επαίτες (με παιδάκια!) είναι όσοι και οι επιβάτες.

    • Αντιγράφω από εδώ:

      Και στις δύο επιθέσεις εφαρμόστηκε παρόμοια τακτική: δύο κράτησαν επ’ απειλή τον σταθμάρχη, προκειμένου να μην καλέσει την αστυνομία και οι υπόλοιποι τα κατέστρεψαν όλα.

      • Άρα δεν υπήρχαν:
        α. Ειδικός φρουρός
        β. Δεύτερος υπάλληλος (αν κάτι συμβεί στην πλατφόρμα ποίος θα τρέξει;)
        γ. Ελεγκτές εισιτηρίων (που αρχίζω να αναρωτιέμαι αν υπάρχουν καν σαν ειδικότητα)
        Επιπλέον το 100 θα μπορούσε να το καλέσει οποιοσδήποτε υπεύθυνος πολίτης.

        • α. Πότε είδες αστυνομικό τελευταία φορά σε σταθμό πλην του Συντάγματος και της Ομόνοιας; (οκ, μπορεί να δεις κάποιον αλλά σπάνια πια).
          β. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια πολιτική ως προς τον αριθμό των υπαλλήλων που πρέπει να βρίσκονται σε κάποιο σταθμό, υπάρχουν πλέον ώρες που σε συγκεκριμένους σταθμούς δεν υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος στα εκδοτήρια. Μόνο ο υπεύθυνος σταθμού και οι καθαρίστριες. (Το πρόβλημα έχει οξυνθεί μετά την απόλυση των συμβασιούχων πριν λίγους μήνες).
          γ. Οποιοσδήποτε άλλος πλην ενός αστυνομικού δεν μπορεί να κάνει τίποτα σε αυτή την περίπτωση. Μέχρι να καταλάβει τι συμβαίνει μπροστά του, να σκεφτεί πως θα προστατευτεί κτλ. η επίθεση έχει τελειώσει και οι κουκουλοφόροι έχουν φύγει. Αλίμονο σε εμάς που θα πληρώσουμε το 1 εκατομμύριο ευρώ ζημιά.

Comments are closed.