Παγώνουν μέχρι τον Αύγουστο τα έργα του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι

Εξέλιξη: Αποκαθίσταται η κυκλοφορία του ΗΣΑΠ από τις 8 Ιουνίου

Παγώνουν για μία ακόμη φορά οι εργασίες του ΗΣΑΠ στο τμήμα Μοναστηράκι – Θησείο. Μετά από νέα προσφυγή ομάδας πολιτών, διατάχτηκε η προσωρινή διακοπή των εργασιών κατάχωσης του Βωμού των 12 θεών έως τις 2 Αυγούστου όταν και θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η κύρια αγωγή.

Οι εργασίες είχαν σταματήσει αρχικά στις 15 Απριλίου μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει πολίτες σε βάρος των ΗΣΑΠ, του υπ. Πολιτισμού και του υπ. Οικονομικών, αντιδρώντας στην απόφαση για προσωρινή κατάχωση του βωμού των 12 θεών. Μετά από προσφυγή όμως της ΗΣΑΠ Α.Ε. και της ΑΚΤΩΡ, το Πρωτοδικείο της Αθήνας αποφάσισε να άρει τη διαταγή για την παύση των εργασιών. Προς το παρόν, είναι άγνωστο το εάν οι εταιρίες θα καταφύγουν εκ νέου στα δικαστήρια, επικαλούμενες την ταλαιπωρία που υφίσταται το επιβατικό κοινό ή θα περιμένουν την οριστική δικάσιμο στις 2 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο, η κυκλοφορία στο τμήμα Μοναστηράκι – Θησείο θα συνεχιστεί σε μονή τροχιά για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη ενώ το τμήμα Αττική – Μοναστηράκι θα παραδοθεί στην κυκλοφορία με την ολοκλήρωση των έργων, εντός ολίγων εβδομάδων.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζονται τα έργα του ΗΣΑΠ

Πηγή: kathimerini.gr

Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter