Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την τηλεματική

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση του συστήματος τηλεματικής του ΟΑΣΑ. Μέχρι και σήμερα, καταληκτική ημερομηνία για τις προσφορές, δηλώσεις ενδιαφέροντος έχουν υποβάλλει 9 κοινοπραξίες εταιριών.

Το έργο έχει ως σκοπό τη δημιουργία ενός συστήματος πληροφόρησης για τους επιβάτες μέσω ενός δικτύου 1000 έξυπνων στάσεων αλλά και παροχή πληροφόρησης για  τον ακριβή χρόνο διέλευσης των μέσων μεταφοράς (λεωφορείων και τρόλεϊ) στο κινητό τους τηλέφωνο ή στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της λειτουργίας του συστήματος, έτσι ώστε να είναι εφικτή οποιαδήποτε παρέμβαση για τη βελτιστοποίηση του συγκοινωνιακού. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών με την εφαρμογή του συστήματος είναι εφικτή η μείωση της αναμονής στις στάσεις και η αναβάθμιση της ελκυστικότητας των αστικών συγκοινωνιών.

Οι 9 ελληνικές και ξένες κοινοπραξίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι οι εξής:

  1. Intracom Α.Ε, ΙΤ Service, Ιντρακάτ
  2. TΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ, Unisystems.
  3. INDRA Systema.
  4. ELSAG Datamat, Swar-goad.
  5. Profile, Velti.
  6. Ενωση Εταιρειών G4S, Hellas Holding και Telematix SA.
  7. Ericsson Hellas.
  8. Ανώνυμη, Τεχνική, Εμπορική, Συμβουλευτική, Ναυτιλιακή, Τουριστική, Ξενοδοχειακή εταιρεία ΑΤΕΣΕ Α.Ε.
  9. Ακτωρ Παραχωρήσεις.

Το κόστος του έργου με τον τίτλο  «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Εγκατάσταση, Υποστήριξη Λειτουργίας, Συντήρηση και Τεχνική Διαχείριση ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Πληροφόρησης Επιβατών και Διαχείρισης Στόλου για την ΕΘΕΛ και τον ΗΛΠΑΠ με ΣΔΙΤ», συμπεριλαμβανομένου του λειτουργικού του κόστους για μία 12ετία, αναμένεται να προσεγγίσει το ύψος των 52 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Συρρικνωμένα δρομολόγια σε Λεωφορεία και Τρόλεϊ

Πηγή: Υπουργείο Υποδομών

Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter