Συγκοινωνίες και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τους Special Olympics 2011

Πρόβες για τους Special Olympics, Καλλιμάρμαρο, 16 Ιουνίου / AP Photos
Πρόβες για τους Special Olympics, Καλλιμάρμαρο, 16 Ιουνίου / AP Photos

Σε μνημόνιο συνεργασίας με τον ΟΑΣΑ έχει προχωρήσει η Οργανωτική επιτροπή των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011, με στόχο τη διευκόλυνση των μετακινήσεων αθλητών, θεατών και οργανωτών κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και της τέλεσης των αγώνων.

Συγκεκριμένα για το διάστημα από 20 Ιουνίου – 5 Ιουλίου 2011 θα διατεθούν από τον Οργανισμό περίπου 350 λεωφορεία για τις μετακινήσεις 9.500 αθλητών και συνοδών από το Χωριό των Special Olympics προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 έως και τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011 οι εθελοντές, το προσωπικό, οι κριτές, η Ολυμπιακή Οικογένεια και οι αθλητές των Special Olympics, έχουν δικαίωμα ΔΩΡΕΑΝ μετακίνησης με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ (συμπεριλαμβανομένων και των μετακινήσεων τους από/προς το Αεροδρόμιο), με την επίδειξη της κάρτας διαπίστευσης, που τους έχει χορηγηθεί από την αρμόδια επιτροπή των αγώνων.

Επίσης τις ημέρες πραγματοποίησης των τελετών έναρξης (Σάββατο 25/6/2011) και λήξης (Δευτέρα 4/7/2011), οι κάτοχοι εισιτηρίων των τελετών, θα κυκλοφορούν δωρεάν με την επίδειξη του εισιτηρίου, από τις 16:00 έως τη λήξη των Ωρών Κυκλοφορίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Παράλληλα, έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα αποτελούμενη από στελέχη του Ο.Α.Σ.Α. και της Ο.Ε. ΑΘΗΝΑ 2011 με στόχο την επεξεργασία του προγράμματος δρομολογίων των λεωφορείων, τη δημιουργία μεγάλων transport malls σε Αγ. Ανδρέα,  ΟΑΚΑ & Ελληνικό, τα σημεία επιβίβασης/αποβίβασης, τους χώρους αναμονής των λεωφορείων κ.λπ. Ειδική πρόβλεψη έχει γίνει για τη μετακίνηση του συνόλου των αθλητών κατά τις Τελετές Έναρξης & Λήξης (Παναθηναϊκό Στάδιο).

Κατά το διάστημα αυτό (20/6 – 5/7 2011), προβλέπεται επίσης πύκνωση των δρομολογίων στις βασικές λεωφορειακές γραμμές που θα υποστηρίζουν τις εγκαταστάσεις λειτουργίας των αγώνων.

Τέλος, μέρος της συμφωνίας με τον ΟΑΣΑ είναι η προβολή και ανάδειξη των αγώνων, η πληροφόρηση μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού, εντύπων κ.λπ.

Όσον αφορά τις Τελετές Έναρξης και Λήξης, ανακοινώθηκαν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν το Σάββατο 25 Ιουνίου και τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, από τις 15:00 έως το βράδυ. Συγκεκριμένα θα ισχύει:

Α) Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, με εξαίρεση τα διαπιστευμένα:

  • Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους σε αυτήν οδούς έως και την πρώτη παράλληλο.
  • Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους σε αυτήν οδούς έως και την πρώτη παράλληλο.
  • Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Αρχιμήδους, στο τμήμα της από Ερατοσθένους έως Δικαιάρχου, διότι το εν λόγω τμήμα έχει καθοριστεί ως χώρος στάθμευσης οχημάτων ανεφοδιασμού εγκατάστασης.
  • Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της.

Β) Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, με εξαίρεση τα διαπιστευμένα οχήματα:

  • Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, στο τμήμα της από Ερατοσθένους έως Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Αρχιμήδους, στο τμήμα της από Ερατοσθένους έως Δικαιάρχου.
  • Λ. Συγγρού στο τμήμα της από Βούρβαχη έως Διάκου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Λ. Αμαλίας, στο τμήμα της από Βασ. Όλγας έως Όθωνος ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της.
Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter