Ανακωχή στα Μέσα Μεταφοράς έως το τέλος της βδομάδας

Τέλος στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού για το υπόλοιπο της βδομάδας καθώς οι συνδικαλιστές στα Μέσα Μεταφοράς δεν κατάληξαν σε απόφαση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Έτσι από σήμερα Πέμπτη, μέχρι και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011, όλα τα Μέσα Μεταφοράς θα κινούνται κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, οι οδηγοί των Ταξί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Το «τρενάκι της χαράς» και το ΚΤΕΛ

Τα τουριστικά λευκά τρενάκια επιστράτευε ο Δήμος Πειραιά χτες για να μεταφέρει τους τουρίστες από το λιμάνι προς το κέντρο της πόλης. Από εκεί, οι ταξιδιώτες επιβιβάζονταν σε διώροφα τουριστικά λεωφορεία με προορισμό την Αθήνα.

Αντίθετα, οι τουρίστες που είχαν ως σημείο εισόδου το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εξυπηρετούνταν από λεωφορεία των ΚΤΕΛ τα οποία πραγματοποιούσαν δρομολόγια προς το κέντρο της πόλης με τιμή εισιτηρίου τα 5 ευρώ. Ένταση σημειώθηκε χτες το μεσημέρι όταν απεργοί της ΟΣΥ (Λεωφορεία και Τρόλεϊ) επιβιβάστηκαν σε Λεωφορεία των ΚΤΕΛ με σκοπό να κατεβάσουν τους επιβάτες. Παράλληλα ένας οδηγός των ΚΤΕΛ συνελήφθη μετά από καταγγελία των απεργών για «κλοπή συγκοινωνιακού έργου». Σημειώνεται ότι αν τα ΚΤΕΛ δεν πραγματοποιούσαν δρομολόγια δεν θα υπήρχε καμία δυνατότητα μετακίνησης ανάμεσα στο Αεροδρόμιο και το κέντρο της πόλης και εκατοντάδες ταξιδιώτες θα έμεναν ακινητοποιημένοι στα Σπάτα.

Το μέλλον των κινητοποιήσεων

Στάση εργασίας στα Λεωφορεία έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου μεταξύ των ωρών 11:00 – 17:00. Υπενθυμίζεται ότι τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ ξεκινούν να αποσύρονται έως και μία ώρα πριν το τέλος της στάσης εργασίας ενώ η ομαλοποίηση της κυκλοφορίας επέρχεται έως και μία ώρα μετά τη λήξη της στάσης.

Οι συνδικαλιστές πάντως έχουν προειδοποιήσει ότι θα προβούν σε απεργίες διαρκείας μόλις ανακοινωθεί ότι έστω και ένας εργαζόμενος τίθεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Πηγές: Έθνος, Ημερησία, Ελευθεροτυπία, ΣΚΑΙ

Πριν αφήσετε σχόλιο, παρακαλώ διαβάστε: Απεργίες στην Αθήνα – Συχνές ερωτήσεις

Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter
Προσοχή: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή κειμένων από το athenstransport.com χωρίς άδεια και αναφορά πηγής.

3 Comments

  1. Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει στα ΚΤΕΛ Αττικής, ποια είναι η πρώτη στάση που μπορεί να αποβιβαστεί κάποιος απομακρυνόμενος από Αθήνα στους άξονες Ανατολικής Αττικής (προς Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Ραφήνα κ.τ.λ. και προς Μαρκόπουλο, Λαύριο κ.τ.λ.), και βόρειας Αττικής μέσω Λεωφ. Κηφισίας ή Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, και αντίστοιχα η τελευταία στάση που μπορεί να επιβιβαστεί κάποιος προς Αθήνα; Έχω δει στο site τους να αναφέρονται ως προορισμοί περιοχές που “εξυπηρετεί” και η ΟΣΥ (π.χ. Παλλήνη, Παιανία, Κορωπί), οπότε ειδικά για τις ημέρες των απεργιών στα αστικά ΜΜΜ τα ΚΤΕΛ να είναι κάποια λύση…
    Thnx

  2. Την Τεταρτη με 24ωρη σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ εχουν ανακοινωσει τιποτα για κινητοποιησεις; ευχαριστω

Comments are closed.