Περισσότερες αλλαγές στις γραμμές του ΟΑΣΑ από τις 12 Σεπτεμβρίου

Κι άλλες αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές πολλών περιοχών της Αθήνας ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ. Οι αλλαγές θα ισχύουν από τις 12 Σεπτεμβρίου, με την έναρξη δηλαδή του χειμερινού προγράμματος δρομολογίων.

Ήδη από χτες, γράψαμε για την επαναλειτουργία των γραμμών 560 «Σταθμός Κηφισιάς – Μορτερό – Νέα Ερυθραία» και 803 «Πειραιάς – Δάσος Β’ (μέσω Ιεράς Οδού)», μετά από διαμαρτυρίες των τοπικών αρχών και πολιτών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, οι αλλαγές ανά περιοχή θα έχουν ως εξής:

  • Δήμος Αχαρνών: διευρύνεται η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 537 «Αχαρναί – Βαρυμπόμπη» για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.
  • Δήμος Αλίμου: με τη λεωφορειακή γραμμή 141 «Καλαμάκι – ΙΚΑ Αλίμου» θα είναι δυνατή η συγκοινωνιακή σύνδεση με το ΙΚΑ επί της λεωφόρου Αλίμου, αλλά και η εξυπηρέτηση των μαθητών.
  • Δήμος Πειραιά: Τροποποιείται η διαδρομή της γραμμής 871 «Πειραιάς – Ελευσίνα» έτσι ώστε να είναι δυνατή η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση προς το κοιμητήριο του Σχιστού.
Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ εξετάζει αιτήματα των δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Γαλατσίου, Πετρούπολης, Ελληνικού και Ζωγράφου, και έτσι το επόμενο διάστημα δεν είναι απίθανο να ανακοινωθούν και νέες αλλαγές που θα αφορούν τροποποιήσεις διαδρομών αλλά και δημιουργία λεωφορειολωρίδων στους κεντρικούς άξονες.

 

 

Πηγή: ΟΑΣΑ, η φωτογραφία είναι του χρήστη Andrea Motta του flickr

 

Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter