Ηλεκτρονικά θα γίνονται από φέτος οι αιτήσεις για το φοιτητικό πάσο

Εξέλιξη 31/10: Παρατείνεται η ισχύς των δελτίων ειδικού εισιτηρίου του ακαδημαϊκού έτους 2010 – 2011 έως και την 30η Νοεμβρίου.

Εξέλιξη 21/10: Παρατείνεται η ισχύς των δελτίων ειδικού εισιτηρίου του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 έως και την 31η Οκτωβρίου

Εξέλιξη 27/9: Παρατείνεται η ισχύς των δελτίων ειδικού εισιτηρίου του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 έως και την 23η Οκτωβρίου

Αλλάζει μορφή και τρόπο έκδοσης από φέτος το φοιτητικό πάσο, που προσφέρει εκπτώσεις σε εισιτήρια μέσων μεταφοράς και άλλες υπηρεσίες για φοιτητές.

Από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2011, οι φοιτητές θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για την χορήγηση πάσο στον διαδικτυακό τόπο  http://paso.minedu.gov.gr . Για την είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα οι φοιτητές θα χρησιμοποιούν τα ίδια στοιχία πιστοποίησης (username και password) με την υπηρεσία ηλεκτρονικών συγγραμμάτων «Εύδοξος».

Ειδικότερα για τους φοιτητές του δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών, δεν θα γίνεται χρήση κωδικών, αλλά ο κάθε φοιτητής θα συμπληρώνει ο ίδιος τα στοιχεία που του ζητούνται. Κάθε δήλωση φοιτητή στο πρόγραμμα, θα επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης.

Κατόπιν, αφού εγκριθεί η αίτηση, ο φοιτητής θα μπορεί να παραλαμβάνει το δελτίο του από συγκεκριμένο σημείο παράδοσης που θα έχει επιλέξει ο ίδιος (από προκαθορισμένα εμπορικά καταστήματα) κατά την υποβολή της αίτησής του.

Το κόστος για την παραλαβή του δελτίου θα είναι 2,46 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), και θα επιβαρύνει τον φοιτητή, ο οποίος όμως δεν θα χρειαστεί να χρεωθεί για την έκδοση φωτογραφιών. Τα νέα δελτία εισιτηρίων θα έχουν τη μορφή πιστωτικής κάρτας, ενσωματωμένη τη φωτογραφία του δικαιούχου, ειδικό ολόγραμμα ασφαλείας, και τα στοιχεία και με λατινικούς χαρακτήρες για χρήση της κάρτας στο εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα διαδικασία έκδοσης του Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου του ΟΑΣΑ μπορείτε να λάβατε από την ιστοσελίδα http://paso.minedu.gov.gr

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, παρατείνεται η ισχύς των δελτίων ειδικού εισιτηρίου του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 έως και την 30ή Σεπτεμβρίου 2011 23η Οκτωβρίου 31η Οκτωβρίου  30η Νοεμβρίου. Οι πρωτοετείς φοιτητές έως την 31ή Οκτωβρίου, θα μπορούν να κάνουν χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με τις αντίστοιχες εκπτώσεις, με την βεβαίωση εγγραφής στο τμήμα, που εκδίδει η γραμματεία του τμήματος, και την αστυνομική τους ταυτότητα, έως ότου παραλάβουν το Δελτίο τους.

Δείτε επίσης: Δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου και δωρεάν μετακίνησης στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας

Πηγή: eudoxus.gr, ΟΑΣΑ

Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter
Προσοχή: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή κειμένων από το athenstransport.com χωρίς άδεια και αναφορά πηγής

19 Comments

  1. Τελικά ισχύει το όριο ηλικίας των 31 ετών για τους Υπ.Διδάκτορες; Γιατί παντού μπροστά μου βλέπω σαν όριο το 29, η εγκύκλιος αυτό αναφέρει άλλωστε. Από τη Γραμματεία της σχολής μου καμία ενημέρωση προς το παρόν και κανένα SMS στο κινητό για παραλαβή του ΠΑΣΟ από το σημείο που έχω ορίσει…

    • Γράφω ότι ακριβώς υπήρχε στη διεύθυνση eudoxus.gr την ημέρα δημοσίευσης του άρθρου. Δυστυχώς δεν παρακολουθώ ανακοινώσεις, αποφάσεις, νόμους κ.λπ από το Υπουργείο Παιδείας και έτσι δεν έχω τη δυνατότητα να γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι έκτοτε. Εφόσον όμως το περιεχόμενο αυτό έχει πλέον αφαιρεθεί από τη διεύθυνση eudoxus.gr, το αφαιρώ κι εγώ από το άρθρο.

      Όσον αφορά την πορεία της αίτησής σου, καλό είναι να κάνεις log in στο paso.minedu.gr ώστε να δεις σε ποιο στάδιο βρίσκεται. Για εμένα χρειάστηκαν 13 μέρες μέχρι να εγκριθεί η αίτηση από τη γραμματεία και προς το παρόν περιμένω 3 μέρες για να εκτυπωθεί. Ελπίζω να έχεις νέα σύντομα.

    • Στη δική μας σχολή, σε όσους Υποψ. Διδ. είναι άνω των 31 τους έχουν παγώσει τις αιτήσεις, περιμένουν απάντηση στην ερώτηση που έχουν κάνει στα κεντρικά.

  2. Ρώτησα σήμερα μία υπεύθυνη του Μετρό για την έκδοση καρτών απεριορίστων διαδρομών Νοεμβρίου. Όπως της εξήγησα, επειδή οι εγγραφές στη σχολή μου δεν έχουν ξεκινήσει, η έκδοση του φοιτητικού πάσο θα καθυστερήσει και ίσως ξεπεράσει την ημερομηνία δικαιώματος έκδοσης καρτών απεριορίστων διαδρομών. Αυτό που μου είπε είναι ότι ούτε με το παλιό πάσο, ούτε με βαβαίωση σπουδών, εφόσον γίνει η εγγραφή, θα δικαιούμαι μειωμένο κόστος κάρτας. Ισχύει; Ούτε καν με βεβαίωση σπουδών; Το θεωρώ κάπως παράλογο…

    • Ισχύει αυτό που λέει η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ. Κανένας εργαζόμενος στο Μετρό δεν είναι υπεύθυνος να πάρει απόφαση για το τι ισχύει σχετικά με εισιτήρια, κάρτες, φοιτητικά δελτία κ.λπ.

  3. ρε παιδια χθες το πρωι μπηκα στο minedu και εδωσα τα στοιχεια μου, το μονο που μου ελειπε ηταν να ανεβασω τη φωτογραφια μου και ολα τα στοιχεια μετα το βημα της φωτογραφιας..προσπαθω να μπω απο χθες το απογευμα μεχρι σημερα και μου λεει οτι τα στοιχεια μου δεν ειναι σωστα οποτε ρωτησα και εμαθα οτι και αλλοι εχουν το ιδιο προβλημα απο τη σχολη μου…που παμε ρε παιδια??

  4. είμαι πρωτοετή φοιτήτρια κ λογικό ειναι να μαν έχω username k password απο το εύδοξος..τι πρέπει να κάνει ενας πρωτοετής φοιτητής;

  5. Τί ακριβώς εννοείται πήρε παράταση η ισχύς των φοιτητικών πάσο μέχρι τις 30/9; Μέχρι και πέρυσι ίσχυαν και τον Οκτώβριο.
    Εκτός αυτό το πρόγραμμα για τις online αιτήσεις θα ξεκινήσει να λειτουργεί (ελπίζουμε) στις 26/9. Πιστεύεται ότι μέσα σε τέσσερις μέρες θα προμηθευτούν όλοι οι φοιτητές το πάσο τους, χωρίς να “κρασάρει” το σύστημα;

  6. Η ιστοσελίδα έχει πλέον κάποια στοιχεία. Λέει και για τους δικαιούχους (έχει αλλαγές στην ηλικία- http://paso.minedu.gov.gr/Beneficiary) και για τον τρόπο που το προμηθεύονται Μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί που δεν έχουν Εύδοξο (http://paso.minedu.gov.gr/Procedure).

  7. για τους μεταπτυχιακους φοιτητες οι οποιοι ως επι των πλειστων δεν εχουν λαβει ποτε κωδικους για το ΕΥΔΟΞΟΣ , τι διαδικασια ακουλουθειται;
    ευχαριστω εκ των προτερων

    • Σημείωση: Είχαμε ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας. Το άρθρο έχει ενημερωθεί.

      Δυστυχώς δεν έχω κάποια ενημέρωση για αυτό. Φαντάζομαι θα ενημερωθείς από τη γραμματεία του τμήματός σου. Αν θέλεις, άφησε ένα σχόλιο εδώ όταν μάθεις.

    • Πρώτον, θα σε παρακαλέσω να γράφεις σχόλια με ελληνικούς χαρακτήρες όπως φαντάζομαι κάνεις και με τις εργασίες του πανεπιστημίου. Δεύτερον, αυτή η σελίδα ασχολείται με (την πολλές φορές τραγική) κατάσταση των Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας και όχι με την (εξίσου πολλές φορές τραγική) κατάσταση των ελληνικών πανεπιστημίων. Αν έχεις κάποια περαιτέρω απορία για τη διαδικασία έκδοσης του φοιτητικού πάσου, θα χρειαστεί να σε παραπέμψω στη γραμματεία του τμήματός σου. Καλό βράδυ.

    • Όπως γράφω ήδη παραπάνω, ο διαδικτυακός τόπος «θα ενεργοποιηθεί με την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας». Αν δεν είναι πρωτοετής, μάλλον πρέπει να γνωρίζεις ήδη ότι χρειάζεται υπομονή καθώς στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν γίνονται τα πάντα στην ώρα τους. 😉

Comments are closed.