Εξαιρούνται από την εφεδρεία οι οδηγοί στα Μέσα Μεταφοράς, αλλά αναμένονται μειώσεις στους μισθούς

Εξαιρούνται από το μέτρο της εφεδρείας οι οδηγοί στις εταιρίες Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (Λεωφορεία, Τρόλεϊ), Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ), ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ με απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Ο υπουργός Υποδομών κ. Μ. Βορίδης είχε ταχθεί εξαρχής κατά του μέτρου της εφεδρείας και του τρόπου εφαρμογής του και είχε δηλώσει πως θα επανεξετασθεί. Ήδη, οι μειώσεις στις συχνότητες των δρομολογίων σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς είναι αισθητές  από όλους τους επιβάτες, ενώ η κατάσταση θα επιβαρυνόταν στον μέγιστο βαθμό με την εφαρμογή του μέτρου.

Βελτίωση της κατάστασης ωστόσο δεν αναμένεται σύντομα καθώς στον προϋπολογισμό του 2012 για τις συγκοινωνιακές ΔΕΚΟ προβλέπεται δραστικός περιορισμός της δαπάνης για τη μισθοδοσία του προσωπικού. Με άλλα λόγια, αναμένεται ψαλίδι στις υπερωρίες και κατά συνέπεια μειώσεις στα βραδινά δρομολόγια και τα δρομολόγια του Σαββατοκύριακου.

Για την εταιρεία «Οδικές Συγκοινωνίες», (Λεωφορεία και Τρόλεϊ), η δαπάνη για το προσωπικό θα περικοπεί κατά 50 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με φέτος και θα διαμορφωθεί στα 204,3 εκατομμύρια ευρώ το 2012 έναντι 256,98 εκατομμυρίων το 2011. Στην εταιρεία «Σταθερές Συγκοινωνίες», (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) το κόστος προσωπικού θα μειωθεί στα 98,35 εκατομμύρια έναντι 121,85 εκατομμυρίων φέτος.

Προβλήματα αναμένονται και στον ΟΣΕ όπου ο προϋπολογισμός του 2012 προβλέπει ότι οι δαπάνες μισθοδοσίας θα μειωθούν στα 98 εκατομμύρια ευρώ έναντι 127 εκατομμυρίων ευρώ φέτος. Αντίστοιχα και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι δαπάνες για μισθούς προσωπικού θα περιοριστούν στα 36 εκατομμύρια ευρώ έναντι σχεδόν 50 εκατομμυρίων ευρώ φέτος.

Δείτε επίσης: Προς επανεξέταση το μέτρο της εφεδρείας στα Μέσα Μεταφοράς – Στάση αναμονής από τους εργαζόμενους

Πηγές: Τα Νέα, euro2day.gr

Προσοχή: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή κειμένων από το athenstransport.com χωρίς άδεια και αναφορά πηγής.

1 Comment

  1. Για τους επιβάτες δε βλέπω να αλλάζει κάτι… από εκεί που οι απεργίες γίνονταν για την εφαρμογή της εργασίασκής εφεδρείας στα ΜΜΜ, τώρα θα γίνεται για τις περικοπές των απολαβών μετά από αυτές τις σημαντικές μειώσεις. Πραγματικά ελπίζω να βγω ψεύτης, γιατί ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί πολύ (εκτός από τα χρήματα που χάνει) με τις απεργίες του 2011 στα ΜΜΜ…

Comments are closed.