Χωρίς Μέσα Μεταφοράς την Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

Πληροφορίες για απεργίες και διακοπές κυκλοφορίας στο  https://athenstransport.com/strikes

Χωρίς Μέσα Μεταφοράς με εξαίρεση τον ΗΣΑΠ, θα παραμείνει η Αθήνα την Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η  ΑΔΕΔΥ.

Τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ,  θα το Μετρό, το Τραμ και ο Προαστιακός παραμείνουν ακινητοποιημένα και τις δύο ημέρες.

Ο ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό) θα λειτουργήσει από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 17:00 και τις δύο μέρες.

Κανένα δρομολόγια ΟΣΕ και Προαστιακού δεν θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 10 και 11 Φεβρουαρίου λόγω συμμετοχής του προσωπικού στην48ωρη απεργία  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Ακυρώσεις αναμένονται και στα τελευταία βραδινά δρομολόγια της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου.

Από την ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων ΗΣΑΠ:

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την εξαφάνιση, ενός ολόκληρου λαού. 
[…]
Για τους εργαζόμενους, τους οδηγούν στη πιο βίαιη και ληστρική φτωχοποίηση με μισθούς πείνας.
Καταστρέφουν όλους τους αμυντικούς μηχανισμούς και κάθε κανονιστική και θεσμική ρύθμιση. Μηδενίζουν το  σύνολο των μισθολογικών  και θεσμικών ρυθμίσεων και επανακινούν τη διαπραγμάτευση από μηδενική βάση .
Ανοίγουν δρόμους για απολύσεις και την ιδιωτικοποίηση όλων των Δημοσίων επιχειρήσεων.


Από την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας:

Παρά τους δραματικούς τόνους και τους θεατρινισμούς τους, η αλήθεια είναι μία: ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ, για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δανειστών, των τραπεζιτών και του ΣΕΒ βυθίζοντας στη φτώχια ολόκληρη τη χώρα.
Και η απάντηση είναι μία: Γενική Απεργία μέχρι την τελική ανατροπή.

Ακολουθήστε μας στο twitter για αμεσότερη ενημέρωση.

Πηγή: ΠΟΣ, Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ

Πριν αφήσετε σχόλιο, παρακαλώ διαβάστε: Απεργίες στην Αθήνα – Συχνές ερωτήσεις

Creative Commons License Αυτό το έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα.

14 Comments

  1. Τα ΚΤΕΛ και να απεργήσουν “στα χαρτιά”, σπάνια υπάρχει αντίκτυπος στα δρομολόγια καθώς δεν απεργούν οι οδηγοί – ιδιοκτήτες των λεωφορείων, και ακόμα και τότε τα προβλήματα είναι ελάχιστα. Για το ΚΤΕΛ Αττικής, στην προηγούμενη 48ωρη απεργία (19-20 Οκτωβρίου) υπήρχαν μειωμένα δρομολόγια στις γραμμές με συχνότητα μεγαλύτερη της ωριαίας, για να υπάρξει συμμετοχή των εργαζόμενων στις διαδηλώσεις (π.χ. γραμμές που κανονικά έχουν ανά 30 λεπτά είχαν ανά 60, ή όσες έχουν ανά 20′ είχαν κάθε 40′).

    Ακόμα και να μην υπάρξουν ειδικά δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς το κέντρο, πάλι υπάρχει η δυνατότητα συνδυασμού των δρομολογίων, με αλλαγή στην Ραφήνα ή στο Μαρκόπουλο.

    Μερικά λεωφορεία ίσως παίρνουν “στην ζούλα” επιβάτες και εντός της αστικής περιοχής τέτοιες μέρες, μολονότι τυπικά απαγορεύεται.

  2. Με τα εισιτήρια του οσε τι γίνεται; Έχω κλείσει για Θεσ/νίκη στις 10/2 με επιστροφή την Κυριακή 12/2. Επιστρέφεται το ποσό σε κουπόνι για το σύνολο του εισιτηρίου και με ποιον πρέπει να επικοινωνήσω;

        • Σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης μου για τα εισιτήρια, πήγα στο σταθμό Λαρίσης και μου δώσανε ένα τηλέφωνο για να συννενοηθώ για την επιστροφή του ποσού του εισιτηρίου – 210 5270762. Εδώ και 2 ημέρες πού καλώ όμως μου λέει πώς η γραμμή είναι απενεργοποιημένη. Γνωρίζετε αν υπάρχει άλλη γραμμή όπου μπορώ να επικοινωνήσω με τον ΟΣΕ ή πού αλλού να απευθυνθώ για την επιστροφή του ποσού πού πλήρωσα (~70 ευρώ); Ευχαριστώ.

  3. σαββατο πρωι φτανω αεροδρομιο απο ηρακλειο κρητης . ο μονος τροπος να επιστρεψω ζωγραφου ειναι ταξι ???? 🙁

  4. Θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις με τη μεταφορά ποδηλάτων,καθώς σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το ποδήλατο στον Ηλεκτρικό αύριο. Το λέω καθώς γνωρίζω πως η πρόσβαση των ποδηλάτων στους σταθμούς μπορεί να απαγορευτεί απο τους υπεύθυνους του σταθμού σε κάποια περιστατικά κατα την κρίση τους. Είναι η απεργία μέσα σε αυτά τα περιστατικά? Και πως μπορώ να έχω ενημέρωση εκ των προτέρων για το αν απαγορεύτηκε η όχι?
    Ευχαριστώ

    • Και να μην το απαγορεύσει κανένας, το βρίσκω μάλλον δύσκολο να χωράει ποδήλατο αύριο (εκτός αν μπεις από τους τερματικούς σταθμούς).

Comments are closed.