Εκπτώσεις στα εισιτήρια τρένων με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

REUTERS/John Kolesidis

Ειδικές εκπτώσεις σε σιδηροδρομικά εισιτήρια θα έχουν από την 1η Απριλίου 2012 οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Γενικής Γραμματεία Νέας Γενιάς και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, στους κατόχους της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων θα διατίθενται  συνολικά 3.000 εισιτήρια  Β’ θέσης κάθε μήναστην ειδική εκπτωτική τιμή των 12 €. Τα εισιτήρια θα ισχύουν σε επιλεγμένες αμαξοστοιχίες Intercity στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη καθώς και στη γραμμή Αθήνα – Καλαμπάκα. Στην τιμή εμπεριέχονται ΦΠΑ και Κοινωνικός Πόρος, ενώ ισχύουν οι όροι με τους οποίους γίνεται μέχρι σήμερα η διαχείριση των εκπτωτικών προσφορών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (εξαίρεση δηλαδή των ημερών που εμφανίζονται υψηλές πληρότητες σε ορισμένες αμαξοστοιχίες).

Οι εκπτωτικές τιμές θα καλύπτουν όλο το φάσμα των αμαξοστοιχιών, για τις οποίες ισχύει κράτηση θέσης στις παραπάνω γραμμές και θα είναι διαθέσιμες μέχρι 48 ώρες πριν από την αναχώρηση της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου οι συγκεκριμένες θέσεις θα διατίθενται στο επιβατικό κοινό στην κανονική τους κατά περίπτωση τιμή.

Προς το παρόν, οι εκπτωτικές τιμές θα είναι διαθέσιμες μόνο μέσω θυρίδων πώλησης (δηλαδή σιδηροδρομικούς σταθμούς και τουριστικά πρακτορεία όπου υπάρχει μηχανογραφημένο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων) και σε αργότερα και μέσω Διαδικτύου. Στα σημεία αυτά θα ελέγχονται απαραίτητα τα στοιχεία της κάρτας του αιτούντος σε συνδυασμό με την αστυνομική του ταυτότητα, και στη συνέχεια θα εκδίδεται το εκπτωτικό εισιτήριο σύμφωνα με τις οδηγίες του ηλεκτρονικού συστήματος και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας.

Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων:

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι κάρτα εκπτωτική και όχι πιστωτική και έχει ισχύ στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες 37 χώρες της Ευρώπης. Απευθύνεται σε νέους από 13-30 ετών και η απόκτηση της κοστίζει 10 ευρώ το χρόνο. Προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, αθλητικές δραστηριότητες. Χρησιμοποιείται ήδη από περίπου 4 εκατομμύρια νέους σε όλη την Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα τα ενεργά μέλη της αγγίζουν τα 15.000. Συνολικά, προσφέρεται ένας κατάλογος άνω των 100.000 προσφορών για ταξίδια, πολιτιστικά γεγονότα, μεταφορικά μέσα, βιβλιοπωλεία, υπηρεσίες, καταστήματα και πολλά άλλα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις παροχές της κάρτας στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, καθώς και για τους τρόπους απόκτησής της,  μέσα από το www.europeanyouthcard.org

Δείτε επίσης: Δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου και δωρεάν μετακίνησης στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας

Πηγή: government.gov.gr (άδεια CC BY 3.0)

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.