Στάση εργασίας σε Μετρό – ΗΣΑΠ – Τραμ την Τετάρτη 28 Μαρτίου

Πληροφορίες για απεργίες και διακοπές κυκλοφορίας στο  https://athenstransport.com/strikes

Χωρίς Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) από τις 11:00 έως τις 15:00 θα παραμείνει η Αθήνα την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012, λόγω 4ωρης στάσης εργασίας των εργαζομένων.

Οι συρμοί του Τραμ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 9:30 π.μ., ενώ η κυκλοφορία του μέσου θα έχει αποκατασταθεί έως τις 16:30.

Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. προχωρούν στην 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας με θέμα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Σύμφωνα με τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ:

Η Διοίκηση επιχειρεί να καταργήσει όλο το θεσμικό πλαίσιο που περιβάλλει τους εργαζόμενους στην Αστική Σταθερή Τροχιά, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να απαξιώσει και να υποβαθμίσει εκτός από τους υπαλλήλους και το παραγόμενο συγκοινωνιακό προϊόν. Η επαναφορά των εργασιακών σχέσεων στο καθεστώς «Μαντέλη», δείχνει τη νοοτροπία με την οποία αντιλαμβάνονται τον εκσυγχρονισμό των Φορέων, γεγονός το οποίο μας βρίσκει αντίθετους.

Η μείωση του μεταφορικού έργου, η αύξηση του εισιτηρίου, η εισιτηριοδιαφυγή, οι μετατάξεις, οι απολύσεις, δεν παραπέμπουν σε αναδιάρθρωση των Εταιρειών προς όφελος του πολίτη.

 Τα Λεωφορεία, τα Τρόλεϊ και Προαστιακός Σιδηρόδρομος θα κινούνται κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Πηγή: Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

Πριν αφήσετε σχόλιο, παρακαλώ διαβάστε: Απεργίες στην Αθήνα – Συχνές ερωτήσεις

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.