Ένας τραυματίας από σύγκρουση τρένου – δρεζίνας στο Μενίδι

REUTERS/Yannis Behrakis

Ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά όταν επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Χαλκίδα συγκρούστηκε με βοηθητικό συρμό έργων (δρεζίνα) στις 8:10 σήμερα το πρωί στο σταθμό του Μενιδίου.

Σύμφωνα με το Στέκι της Έλξης, “η αμαξοστοιχία 1536 (κατεύθυνση προς Χαλκίδα) βρισκόταν σταθμευμένη στην αποβάθρα του Μενιδίου και για άγνωστους λόγους δρεζίνα που μετέφερε προσωπικό έπεσε απο πίσω και συγκρούστηκε με το IC.”

Τραυματίας ήταν ο εργάτης-οδηγός του βοηθητικού οχήματος (δεν πρόκειται για μηχανοδηγό). Μετά το περιστατικό, η αμαξοστοιχία συνέχισε το δρομολόγιο καθώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί σε αυτήν ή σημαντικές ζημιές.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, “Στο σταθμό Αχαρνών, σιδηροδρομικό όχημα έργων με επιβάτες  προσωπικό του ΟΣΕ, που κινείτο με κατεύθυνση το σταθμό της Τιθορέας, στο σταθμό Αχαρνών υποχρεώθηκε σε απότομη πέδηση προκειμένου να αποφύγει το συρμό του προαστιακού που προπορευόταν με κατεύθυνση την Χαλκίδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν σε επαφή οι προσκρουστήρες των δύο οχημάτων και να τραυματιστούν ελαφρά δύο άτομα που επέβαιναν στο όχημα έργων.”

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι η τηλεδιοίκηση μεταξύ Αθήνας και Οινόης δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ασφάλεια μετακίνησης στο τμήμα αυτό.

Δείτε ακόμα: Ερωτηματικά για την ασφάλεια μετακίνησης με τον Προαστιακό

Πηγές: ΤΡΑΙΝΟΣΕΤα Νέα, Το στέκι της έλξης

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο χορηγείται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.