Δράση «Ανεβαίνω με τις δυνάμεις μου» στο σταθμό Σύνταγμα του Μετρό

Δράση με τίτλο «Ανεβαίνω με τις δυνάμεις μου» οργανώνει το Σάββατο 12 Μαΐου 2012, στο σταθμό του Μετρό Σύνταγμα η Ελληνική Εταιρεία Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης, σε συνεργασία με την ΣΤΑΣΥ Α.Ε. Στόχος της δράσης είναι η ενθάρρυνση του επιβατικού κοινού να χρησιμοποιεί της σταθερές αντί για τις κυλιόμενες σκάλες στο Μετρό αλλά και στην καθημερινότητά του.

Το Σάββατο 12 Μαΐου, μεταξύ 10 και 11 πμ, άνθρωποι της Εταιρείας θα βρίσκονται στο κλιμακοστάσιο του σταθμού Συντάγματος του Μετρό κάτω από το γλυπτό ρολόι, για να παροτρύνουν το επιβατικό κοινό να χρησιμοποιεί τις σταθερές αντί για τις κυλιόμενες σκάλες. Όσοι επιλέξουν τις σταθερές σκάλες θα «ανταμειφθούν με ένα μπουκάλι μεταλλικό νερό.

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης, στόχος της δράσης είναι «[να]  δώσουμε το μήνυμα για αύξηση της φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινή μας ζωή μέσα από μικρές αλλαγές, όπως το περισσότερο περπάτημα και το ανέβασμα των σκαλιών. Όχι κυλιόμενες σκάλες, όχι ασανσέρ!»

Για όσους χρησιμοποιούν τις κυλιόμενες σκάλες και τους ανελκυστήρες στο δίκτυο του Μετρό, υπενθυμίζουμε τις οδηγίες της ΣΤΑΣΥ:

  • Όταν χρησιμοποιείτε τις κυλιόμενες κλίμακες παρακαλείσθε να στέκεστε δεξιά κρατώντας την κυλιόμενη χειρολαβή, να προσέχετε τα μικρά παιδιά κρατώντας τα από το χέρι και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς εισέρχεστε και εξέρχεστε από αυτές.
  • Οι ανελκυστήρες προορίζονται για χρήση από άτομα περιορισμένης κινητικότητας.

 Πηγές: ΕΕΒΦΑ, ΣΤΑΣΥ/ΑΜΕΛ

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο χορηγείται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

1 Comment

  1. πολυ ωραία κίνηση αλλα οι περισσοτέροι έχουν σκουριάσει (και δε βάζω τον εαυτό μου γιατι ανεβαινω στον 4ο όροφο της πολυκατοικίας μου απ τις σκαλες πολλές φορες)

Comments are closed.