Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ την Τρίτη 17 Ιουλίου

Πληροφορίες για απεργίες και διακοπές κυκλοφορίας στο  https://athenstransport.com/strikes

Ενημέρωση 10/7: Η στάση εργασίας μεταφέρθηκε την Τρίτη 17 Ιουλίου κατά τις ίδιες ώρες. Η μεταφορά έγινε μετά από συνάντηση των εργαζομένων με το Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κ. Τουφεξή Παναγιώτη.

Δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό) την Πέμπτη 12 Ιουλίου Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 από τις 12:00 μ.μ. μέχρι τις 16:00 λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι την πρώην ΗΣΑΠ (νυν ΣΤΑΣΥ) διαμαρτύρονται για τις συνθήκες της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης και τονίζουν ότι εάν η όλη κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί θα υποχρεωθούν να κλιμακώσουν περεταίρω τις κινητοποιήσεις τους.

Έχουν παρέλθει δυο και πλέον μήνες από την ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ (1.5.2012), χωρίς να έχει προηγηθεί καμία μελέτη και προετοιμασία, όπως τότε είχαμε καταγγείλει, και ακόμη δεν έχουν αντιμετωπιστεί γραφειοκρατικού τύπου προβλήματα, σχετικά με τη λειτουργία του ασφαλιστικού μας φορέα, πρώην ΤΑΠ-ΗΣΑΠ/ΤΑΥΤΕΚΩ, που προκύπτουν επ’ αφορμή και εξ αιτίας της ανωτέρω ένταξης, με αποτέλεσμα μια σειρά παροχές για διάφορα υλικά και αναλώσιμα, που συνταγογραφούν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνονται.

Το ΙΚΑ/ΕΟΠΥΥ δεν «αναγνωρίζει» τους ασφαλισμένους του Ταμείου μας και τους παραπέμπει να εξυπηρετηθούν στο πρώην ΤΑΠ – ΗΣΑΠ/ΤΑΥΤΕΚΩ, το οποίο όμως σήμερα λόγω της αδράνειας των αρμοδίων θεωρείται ….ανύπαρκτο !!!

Παραμένουν σε εκκρεμότητα και δεν εκδίδονται εντάλματα πληρωμής, είτε σε συμβεβλημένους γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα κ.λπ. είτε σε ασφαλισμένους, για οφειλές προ της 1/5/2012, επειδή μέχρι σήμερα δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί από τον ΕΟΠΥΥ οι Διευθυντές των πρώην Ταμείων για να υπογράφουν !!

Πολλοί συμβεβλημένοι πάροχοι υγείας απειλούν τους ασφαλισμένους μας ότι, λόγω αυτής της εκκρεμότητας, θα πάψουν να τους εξυπηρετούν. Εκτός όλων αυτών, έχουν πάψει να καταβάλλονται ορισμένα προνοιακά επιδόματα και βέβαια στην όλη τραγική κατάσταση προστέθηκε και η μη πληρωμή των αποδείξεων φαρμάκων, λόγω της απεργίας των φαρμακοποιών.

Τα υπόλοιπα Μέσα Μεταφοράς αναμένεται να κινηθούν κανονικά.

Πριν αφήσετε σχόλιο, παρακαλώ διαβάστε: Απεργίες στην Αθήνα – Συχνές ερωτήσεις

Πηγή: Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.