Ανά 2 ώρες τα δρομολόγια του Προαστιακού λόγω κλοπής καλωδίων – ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ

Ενημέρωση: Από την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 τα δρομολόγια επανήλθαν, επομένως οι παρακάτω πληροφορίες δεν ισχύουν. Δείτε τα κανονικά δρομολόγια.

Προσωρινά δρομολόγια Κιάτο - Αεροδρόμιο (Κλικ για μεγέθυνση)
Προσωρινά δρομολόγια Κιάτο – Αεροδρόμιο (Κλικ για μεγέθυνση)
Προσωρινά δρομολόγια Προαστιακού Αεροδρόμιο - Κιάτο (Κλικ για μεγέθυνση)
Προσωρινά δρομολόγια Προαστιακού Αεροδρόμιο – Κιάτο (Κλικ για μεγέθυνση)

Ανά 2 ώρες πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου από Κιάτο έως Κόρινθο και αντίστροφα σήμερα Τρίτη 28 και αύριο Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012.

Όσον αφορά τα τοπικά δρομολόγια στο τμήμα Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια και αντίστροφα εκτελούνται κανονικά (ανά 20 λεπτά), πατατηρούνται όμως ολιγόλεπτες καθυστερήσεις. Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι επιβάτες που ταξιδεύουν στη γραμμή Κιάτο – Αεροδρόμιο δεν θα υφίστανται πλέον καθυστερήσεις που δεν μπορούν να υπολογίσουν.

Για τους επιβάτες που έχουν προορισμό/άφιξη την Πάτρα, λόγω της αλλαγής των δρομολογίων, σε ορισμένες περιπτώσεις θα υπάρχει αναμονή μιας ώρας στο Σταθμό του Κιάτου.

Το πρόβλημα οφείλεται σε κλοπή καλωδίων ηλεκτροκίνησης στο τμήμα μεταξύ των σταθμών της Κινέττας και των Αγίων Θεοδώρων, τα ξημερώματα της Κυριακής.  Από τότε, τα συνεργία του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται σε μία γραμμή.  Υπολογίζεται ότι η βλάβη θα έχει πλήρως διορθωθεί μέχρι το βράδυ της Πέμπτης  χωρίς να υπάρχει όμως ασφαλές χρονοδιάγραμμα.

Το πρόβλημα της κλοπής καλωδίων στο δίκτυο του ΟΣΕ δεν είναι βέβαια πρωτοφανές, αφού η οικονομική επιβάρυνση του οργανισμού λόγω των κλοπών στο αφύλακτο δίκτυο φτάνει το 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως, ενώ σε μεγάλο κίνδυνο μπαίνει η σωματική ακεραιότητα των επιβατών και του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι κλοπές των καλωδίων ηλεκτροκίνησης υποχρεώνουν συχνά την εταιρία να κινεί ντιζελάμαξες αυξάνοντας έτσι το κόστος των δρομολογίων λόγω της χρήσης του καυσίμου.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό κάνουν λόγω για στοχευμένες δολιοφθορές που σκοπό έχουν να επιφέρουν τη διάλυση και απαξίωση του σιδηροδρόμου.

Σημειώνεται ότι οι κλοπές σιδηροδρομικών καλωδίων δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο. Παρόμοια προβλήματα παρατηρούνται ακόμη και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λόγω της κλοπής καλωδίων πάντως, τα σχέδια για την επέκταση της ηλεκτροκίνησης στο δίκτυο του ΟΣΕ κινούνται με ρυθμούς χελώνας, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει και το σύστημα σηματοδότησης, αφού ακόμα και μέσα στην Αθήνα η τηλεδιοίκηση και η φωτοσήμανση δεν λειτουργούν.

Δείτε επίσης:

 Πηγές: ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Ναυτεμπορικήmixanodigoiose.blogspot.gr, οι φωτογραφίες είναι του χρήστη  @damomac του twitter

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.