Επίθεση κατά εργαζομένου στον -μάλλον αφύλακτο- Ηλεκτρικό

Την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε εργαζόμενός της εν ώρα υπηρεσίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΣΤΑ.ΣΥ. Η επίθεση σημειώθηκε από ομάδα νεαρών στις 9:30 το βράδυ της Πέμπτης 04/10/2012 στο σταθμό του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου «Ειρήνη» και είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του εργαζόμενου ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.

Σύμφωνα με την ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., ο εργαζόμενος εν ώρα εργασίας και ενώ πραγματοποιούσε τον τελευταίο έλεγχο στους συρμούς, που είναι σταθμευμένοι στο σταθμό «Ειρήνη», εντόπισε ομάδα νεαρών, που έκαναν γκράφιτι σε σταθμευμένο συρμό. Στην προσπάθειά του να τους αποτρέψει, οι νεαροί τον τραυμάτισαν στο κεφάλι και τον αυχένα. Συνάδελφοι του τραυματία εργαζόμενου, τον εντόπισαν αιμόφυρτο, κάλεσαν το ΕΚΑΒ και το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου και συνεχίζει να νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι (40 ράμματα) και τον αυχένα. Οι δράστες της επίθεσης τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

Η Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την εγκληματική επίθεση, που δέχθηκε ο εργαζόμενος της εταιρείας.

Δεν είναι πρώτη φορά που εργαζόμενος των πρώην ΗΣΑΠ δέχεται επίθεση από άτομα που εισέρχονται παράνομα στις εγκαταστάσεις του οργανισμού με σκοπό να προκαλέσουν φθορές σε δημόσια περιουσία. Στο παρελθόν μάλιστα έχουν αναφερθεί περιστατικά κατά τα οποία νεαροί σταματούσαν συρμούς εν κινήσει για να τους βανδαλίσουν .

Εντύπωση προκαλεί όμως η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο δίκτυο του Μετρό όσον αφορά την ασφάλεια. Η έλλειψη προσωπικού ασφάλειας στους χώρους και των 3 γραμμών του Μετρό είναι εμφανής, αν και η ΣΤΑ.ΣΥ. επιμένει ότι 80 Ειδικοί Φρουροί προστατεύουν το δίκτυο όπως προβλέπεται από σύμβαση με την Ελληνική Αστυνομία. Εν τω μεταξύ, αυτή την εβδομάδα ανακοινώθηκε η διενέργεια διαγωνισμού με αντικείμενο την φύλαξη των Αποβαθρών, Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας, περιπόλων και εποπτείας του Συστήματος της Γραμμής 1 (ΗΣΑΠ). Για αυτό το σκοπό, η ΣΤΑΣΥ προτίθεται να διαθέσει 340.000 ευρώ + ΦΠΑ για χρονικό διάστημα 3 μηνών.

Απομένει να αποδειχτεί όμως αν η παρουσία των ανδρών και γυναικών της εταιρίας security θα είναι αρκετή για να αποτρέψει τα περιστατικά βανδαλισμών και επιθέσεων κατά εργαζομένων, ή ακόμα και ρατσιστικής βίας και τρομοκρατικών αποπειρών και επιθέσεων που έχουν συμβεί κατά το παρελθόν.

Δείτε ακόμη: 

  1. ΗΣΑΠ, ο φτωχός συγγενής του Μετρό
  2. Τα μέτρα ασφαλείας στο Μετρό

Πηγή: ΣΤΑ.ΣΥ., η φωτογραφία είναι του χρήστη elic4vet του flickr.com

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.