Εμπρησμός στο Τραμ, απόπειρα ληστείας και πυροβολισμοί στο Μετρό σήμερα

Ενημέρωση στο τέλος του άρθρου

Ζημιές αλλά ευτυχώς όχι τραυματισμούς προκάλεσε η εμπρηστική επίθεση σε συρμό του Τραμ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σήμερα το πρωί.

Στις 5:50 το πρωί και ενώ ο συρμός ήταν σε λειτουργία, τρία άτομα, φορώντας κουκούλες, έσπασαν το τζάμι με λοστό, πέταξαν μέσα στο ακινητοποιημένο βαγόνι σακούλα με πέντε γκαζάκια και στη συνέχεια ενεργοποίησαν τον μηχανισμό. Από την έκρηξη, προκλήθηκε πυρκαγιά η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς ένα βαγόνι. Μία γυναίκα που επέβαινε στο βαγόνι πρόλαβε να απομακρυνθεί.

Το Μάρτιο του 2009, σε εμπρηστική επίθεση στο σταθμό των ΗΣΑΠ στην Κηφισιά κάηκαν 6 βαγόνια. Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει τότε η τρομοκρατική οργάνωση « Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».  Τον περασμένο Φεβρουάριο, εμπρηστικός μηχανισμός εντοπίστηκε από εργαζόμενο σε συρμό του Μετρό στο σταθμό Αιγάλεω. Ο μηχανισμός ήταν προγραμματισμένος να εκραγεί με την εκκίνηση του συρμού.

—————————————-

Εν τω μεταξύ, σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, ένοπλη απόπειρα ληστείας σημειώθηκε σήμερα λίγο μετά τις 14:00 στο κατάστημα ειδών δώρου / αποστολής συναλλάγματος στο σταθμό Συγγρού – Φιξ του Μετρό. Κατά τη διάρκεια της απόπειρας, δύο περαστικοί τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς. Ο ένας δράστης συνελήφθη ενώ άλλος ένας αναζητείται.

Τα δύο αυτά περιστατικά σήμερα είναι απόδειξη ότι πρέπει να επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, όπως μάλλον και ο τύπος των καταστημάτων στα οποία δίνεται άδεια λειτουργίας μέσα στους σταθμούς του Μετρό.

Δείτε ακόμη: Επίθεση κατά εργαζομένου στον -μάλλον αφύλακτο- Ηλεκτρικό

Πηγή: ΣΚΑΙ, ΕΡΤ

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.