Σε λειτουργία οι πίνακες τηλεματικής των ΗΣΑΠ

Πίνακας τηλεματικής στο σταθμό Βικτώρια. Πηγή: Takis Karagiannis
Πίνακας τηλεματικής στο σταθμό Βικτώρια. Πηγή: Takis Karagiannis

Σε λειτουργία, ανά διαστήματα, βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα οι πίνακες τηλεματικής στις αποβάθρες της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ).

Οι πίνακες, όπως και αυτοί των γραμμών 2 και 3 εμφανίζουν την πραγματική ώρα άφιξης των συρμών σε αντίθεση με τους πίνακες του Προαστιακού που εμφανίζουν την ώρα σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών πινάκων σε όλους τους σταθμούς του ΗΣΑΠ είχε ολοκληρωθεί από τις αρχές του 2011 αλλά η  έναρξη της λειτουργίας τους καθυστέρησε λόγω της αναμονής για την εγκατάσταση και τις δοκιμές του συστήματος αυτόματης επίβλεψης συρμών μέσω του οποίου προσδιορίζονται οι νέοι χρόνοι διέλευσης των συρμών.

Όσον αφορά το σαφώς πιο πολύπλοκο σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ που θα περιλαμβάνει τις γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ, αναμένεται να δοθεί σε πλήρη λειτουργία το 2015.

Φωτογραφία: @T_Karagiannis

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

1 Comment

  1. Καιρός ήταν. Το λάθος που βρίσκω είναι ότι σε πολλούς σταθμούς υπάρχει μόνο ένας πίνακας ανά αποβάθρα και πολλές φορές σε άβολη θέση, τον κρύβουν άλλες επιγραφές. Χειρότερος όλων ο σταθμός της Βικτώριας, όπου οι ηλεκτρονικές πινακίδες βρίσκονται στις εισόδους και όχι στις πλατφόρμες.

    Όσον αφορά λεωφορεία και τρόλλεϊ, οι δοκιμαστικές πινακίδες που είχε βάλει ο ΗΛΠΑΠ για τα τρόλλεϊ στον Πειραιά λειτουργούν ακόμα, ή τις έφαγε η μαργμάγκα;

Comments are closed.