Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου

Πληροφορίες για απεργίες και διακοπές κυκλοφορίας στο  athenstransport.com/strikes

Ενημέρωση 17/1:

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό, αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.  Οι συρμοί στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αργότερα το απόγευμα οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ και Τραμ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία. Κανονικά αναμένονται να κινούνται τα Λεωφορεία, τα Τρόλεϊ και ο Προαστιακός.

Η κοινή ανακοίνωση των Σωματείων:

Η εμμονή της κυβέρνησης να εντάξει τους εργαζόμενους στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ (ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ) στο ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο του στενού Δημόσιου Τομέα, καταργώντας με παράνομο και βίαιο τρόπο την Συλλογική Σύμβασης Εργασίας που έχουμε υπογράψει και βρίσκεται σε ισχύ, μας υποχρεώνει να ξεκινήσουμε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Η απόφαση της κυβέρνησης γνωστοποιήθηκε προς τις διοικήσεις της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. και της Ο.ΣΥ. Α.Ε. και πλέον ο κοινός, συντονισμένος αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που οδηγεί τους εργαζόμενους σε εξαθλίωση είναι μονόδρομος.

Έτσι, σήμερα σε κοινή σύσκεψη σωματείων της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ αποφασίστηκε το εξής: Να προχωρήσουμε αύριο 18/12013 σε 24ωρη προειδοποιητική Απεργία.

Παράλληλα, θα επιδιώξουμε τον συντονισμό όλων των σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ., στην Ο.ΣΥ., στον Προαστιακό και τον ΟΣΕ, για να προχωρήσουμε σε κοινές δράσεις και κινητοποιήσεις όλων των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες.

Τέλος, θα απευθυνθούμε στη Γ.Σ.Ε.Ε. στα Εργατικά Κέντρα σε Ομοσπονδίες και Πρωτοβάθμια Σωματεία, ώστε να ξεκινήσει κοινός αγώνας για την υπεράσπιση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των ελεύθερων διαπραγματεύσεων που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ισοπεδώσει.

Οι διοικήσεις των σωματείων στη ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ (ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ), γνωρίζουν ότι θα χρειαστεί να γίνει ένας επίπονος αγώνας διαρκείας μέχρι να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική η οποία είναι και η μόνη υπεύθυνη για την ταλαιπωρία των επιβατών.

————————————————————————————————–

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2013 το Μετρό (γραμμές 2 και 3) δεν θα λειτουργήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο που καταργεί τη Σ.Σ.Ε. και ζητούν την κατανόηση του επιβατικού κοινού.

Κανονικά αναμένεται να κινούνται τα υπόλοιπα Μέσα Μεταφοράς.

Πηγή: ΣΤΑΣΥ

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.