Εκτός λειτουργίας σταθμοί του Μετρό για δύο Σαββατοκύριακα λόγω δοκιμών

Σταθμός Περιστέρι. Πηγή: Αττικό Μετρό Α.Ε.
Σταθμός Περιστέρι. Πηγή: Αττικό Μετρό Α.Ε.

Εκτός λειτουργίας για δύο Σαββατοκύριακα θα παραμείνει ο σταθμός Άγιος Αντώνιος, της γραμμής 2 του Μετρό λόγω της ανάγκης πραγματοποίηση δοκιμών για τον έλεγχο του συστήματος σηματοδότησης ενόψει της παράδοσης των νέων σταθμών Περιστέρι και Ανθούπολη. Επίσης κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός Άγιος Δημήτριος τις μεταμεσονύκτιες ώρες τα δύο επόμενα Σάββατα.

Οι δοκιμές αυτές προγραμματίζονται για τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα, 23-24 Φεβρουαρίου και 2-3 Μαρτίου 2013.

Στις παραπάνω ημέρες δοκιμών, ο σταθμός Άγιος Αντώνιος  της γραμμής 2 θα βρίσκεται εκτός λειτουργίας από την έναρξη της κυκλοφορίας το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου μέχρι τη λήξη της την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, καθώς και από την έναρξη της  κυκλοφορίας το Σάββατο 2 Μαρτίου έως τη λήξη της την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Επιπρόσθετα, τις μεταμεσονύκτιες ώρες του Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου και του Σαββάτου 2 Μαρτίου, θα τεθεί εκτός λειτουργίας ο σταθμός Άγιος Δημήτριος της γραμμής 2, στο χρονικό διάστημα 00:30 έως 02:30, κατά το οποίο οι συρμοί θα τερματίζουν τα δρομολόγια στο σταθμό Δάφνη.

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας των παραπάνω σταθμών, δρομολογούνται από τον ΟΑΣΑ:

  • Η ενίσχυση των δρομολογίων της υφιστάμενης γραμμής τρόλεϊ 12 «ΖΑΠΠΕΙΟ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ)» και της υφισταμένης λεωφορειακής γραμμής Α13 «ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ» για τη σύνδεση του σταθμού «ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ» με το σταθμό «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ» τις ημέρες διακοπής λειτουργίας του σταθμού «ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ». Η εξυπηρέτηση των επιβατών θα γίνεται μέσω των στάσεων «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ» επί της οδού Αχιλλέως (γραμμή 12) και «ΠΛ. ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ» επί της οδού Λένορμαν (γραμμές 12, Α13) όσον αφορά στο σταθμό μετρό «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ» και μέσω της στάσης «ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ» όσον αφορά στο σταθμό ΜΕΤΡΟ «ΆΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ».

    •Η προσωρινή ίδρυση κυκλικής λεωφορειακής γραμμής με ονομασία «ΣΤ. ΔΑΦΝΗΣ – ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» τις μεταμεσονύκτιες ώρες του Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου και του Σαββάτου 2 Μαρτίου από 00:30 έως και 02:30. Η Αφετηρία και το Τέρμα της εν λόγω γραμμής θα είναι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σταθμού μετρό «ΔΑΦΝΗ» και συγκεκριμένα η στάση με ονομασία «ΣΤ. ΔΑΦΝΗΣ». Η γραμμή θα πραγματοποιεί κυκλική διαδρομή από την εν λόγω αφετηρία, διερχόμενη
    από το σταθμό «ΆΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και επιστρέφοντας στο σταθμό «ΔΑΦΝΗ».

Δείτε επίσης: Πρόοδος επεκτάσεων Μετρό: Δεκέμβριος 2012 – Ιανουάριος 2013

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

Πηγή: ΣΤΑΣΥ