Το ενδεχόμενο να κλείνει ο σταθμός Ειρήνη όταν έχει αγώνα το ΟΑΚΑ εξετάζει η ΣΤΑΣΥ

Το ενδεχόμενο να κλείνουν οι σταθμοί του Μετρό κατά τη διάρκεια διεξαγωγής αθλητικών γεγονότων σε παρακείμενες αθλητικές εγκαταστάσεις εξετάζει η ΣΤΑΣΥ μετά τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό την προηγούμενη Κυριακή.

Τα επεισόδια είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο σταθμό Ειρήνη καθώς και σε ένα συρμό, και να διακοπούν τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ στο τμήμα Νέα Ιωνία – Κηφισιά για περισσότερο από 2 ώρες.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο να σταματά τη λειτουργία σταθμών που εξυπηρετούν αθλητικές εγκαταστάσεις (Ειρήνη ή και Νερατζιώτισσα για ΟΑΚΑ και Φάληρο για ΣΕΦ και Καραϊσκάκη) κατά τη διάρκεια διεξαγωγής αγώνων, για τους οποίους θεωρείται- από την αστυνομία- πιθανό το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων.

Σημειώνεται πάντως ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η εταιρεία θα ενημερώνει εγκαίρως τους πολίτες ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν τις μετακινήσεις τους. ενώ θα προηγείται συνεννόηση με την αστυνομία.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ είναι πρωτοφανής δεδομένου του ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν διεθνώς τον προτεινόμενο τρόπο μετάβασης σε αθλητικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια μεγάλων αγώνων. Από την άλλη μεριά, πρέπει να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των επιβατών κατά τη μετακίνηση, αλλά και να προστατεύεται η δημόσια περιουσία, και η ευθύνη για αυτό βαρύνει την αστυνομία αλλά και τους αθλητικούς συλλόγους.

Πηγή: ΣΤΑΣΥ, φωτογραφία: news.yahoo.com

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο χορηγείται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

2 Comments

  1. Επειδή κάνουν επεισόδια Παναθηναϊκοί και ΑΕΚτζήδες, πρέπει να την πληρώσουν και οι Ολυμπιακοί; Και αν συμβεί κάτι και πρέπει κάποιος να φύγει π.χ στο ημίχρονο και δεν μπορεί, το σκεφτήκατε. Αλλά σ’αυτά είστε πρώτοι. Στο να απεργείτε, να κλείνετε σταθμούς και να ταλαιπωρείτε τον κόσμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*