Με συνοδεία περιπολικού τα βραδινά δρομολόγια λεωφορείων στον Ασπρόπυργο

610x-5

Μόνο με συνοδεία περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούνται προσωρινά τα βραδινά δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής 805 στον Ασπρόπυργο, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί επιθέσεις κατά οδηγών, επιβατών, και λεωφορείων της Ο.ΣΥ.

Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο καθώς παρόμοιες επιθέσεις, που οφείλονται κυρίως στην μη επαρκή αστυνόμευση, έχουν γίνει πολλές φορές στο παρελθόν σε Ασπρόπυργο, Μενίδι, Ζωφριά, Άνω Πέραμα, και Ελευσίνα. Όπως καταγγέλλουν μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ οι επιθέσεις και οι ξυλοδαρμοί έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, ενώ οι δολιοφθορές σε οχήματα αποτελούν σχεδόν καθημερινότητα. Επίσης, συχνά παρατηρούνται και περιστατικά ρατσιστικής βίας, με ακροδεξιές ομάδες ατόμων να επιβιβάζονται στα λεωφορεία, και να επιτίθενται σε αλλοδαπούς επιβάτες.

Μέχρι τώρα, οι οδηγοί της γραμμή 805 αναγκάζονταν πολλές φορές να τερματίσουν τα βραδινά δρομολόγια στα διυλιστήρια, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να πρέπει να περπατήσουν με τα πόδια για χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουν στον Ασπρόπυργο.

Το 2010, μετά από περιστατικό πυροβολισμού κατά λεωφορείου στις Αχαρνές, τοποθετήθηκαν αλεξίσφαιρα τζάμια στα οχήματα που πραγματοποιούν δρομολόγια στις επικίνδυνες περιοχές της δυτικής Αττικής.

Δείτε επίσης: Ειδικοί φρουροί στα τρένα για ασφαλή δρομολόγια

 

Πηγές: kathimerini.gr, in.gr

 

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*