Το Μετρό γιορτάζει την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.), παρουσιάζει τις ακόλουθες δράσεις:

Στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» από τις 10:00 ως τις 14:00, η κοινωνική ανθρωπολόγος, συγγραφέας, εικαστικός και instructor “Origami” Μυρτώ Δημητρίου θα εξασκήσει την ιαπωνική εικαστική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής. Η κα Δημητρίου, κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες, με ένα διαδραστικό παιχνίδι θα καλεί τους διερχόμενους επιβάτες να συμμετάσχουν στην κατασκευή χάρτινων δημιουργιών, με θέματα, που σχετίζονται με τα μέσα σταθερής τροχιάς, το ποδήλατο και το περιβάλλον.

Από τις 5 ως τις 9 Ιουνίου ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» θα φιλοξενήσει το έργο – εγκατάσταση «Ποιητικές Διαδρομές» του Ζωγράφου Ηλία Παπανικολάου, με θέμα «Εναλλακτική Μετακίνηση – Περιβάλλον». Δώδεκα καμβάδες μετατρέπονται σε δώδεκα βαγόνια, που τα διαπερνά μια σειρά ποδηλάτων.

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον τερματισμό της υπεραλίευσης στις ευρωπαϊκές θάλασσες, στη στάση του ΤΡΑΜ “ΑΓΓ. ΜΕΤΑΞΑ” μεταξύ 10:00 – 13:00, σε συνεργασία με το «MEDASSET – Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών» και στο πλαίσιο της εκστρατείας “think-eat-save” του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών. Σας καλούμε, να κάνετε μια στάση και να ζωγραφίσετε το δικό σας πολύχρωμο ψάρι, για να μην πούμε το ψάρι … “ψαράκι” (περισσότερα: www.medasset.gr , www.paintafish.org , www.unep.org/wed/)

Πηγή: ΣΤΑΣΥ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*