Καμπάνια του ΟΑΣΑ ενάντια στη λαθρεπιβίβαση

“Αγόρασε και επικύρωσε το εισιτήριό σου, μην «ακυρώνεις» τις μετακινήσεις σου”

Με το σύνθημα αυτό, από κοινού το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, ο ΟΑΣΑ και οι εταιρείες Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) και Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ Α.Ε.), ενημερώνουν τους επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών για τη σωστή χρήση του κομίστρου (εισιτήρια, κάρτες) και τους καλούν να αναλογιστούν τις συνέπειες της λαθρεπιβίβασης.

Η καμπάνια τονίζει τα οφέλη που απολαμβάνουν οι χρήστες των αστικών συγκοινωνιών στην καθημερινότητά τους (οικονομία, ασφάλεια, ταχύτητα) και ενημερώνει για τα διάφορα είδη κομίστρου και τα παρεχόμενα εκπτωτικά πακέτα αναλυτικά.

Η ενημερωτική καμπάνια εκτείνεται κυρίως σε όλο το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό, τραμ), καθώς αυτό διαθέτει πληθώρα διαθέσιμων διαφημιστικών μέσων, όπως επίσης και στα λεωφορεία.

Η ενημερωτική καμπάνια είναι μέρος των μέτρων για την μείωση της εισιτηριοδιαφυγής, που περιλαμβάνουν, ενίσχυση των ελέγχων, είσοδο των επιβατών λεωφορείων από την μπροστινή πόρτα, κ.ά.

100 200 300

 

Πηγή, εικόνες: ΣΤΑΣΥ

1 Comment

  1. καλά όλα αυτά αλλά δε νομίζω πως θα πεισθεί κάποιος να χτηπήσει εισιτήριο όταν δει την παραπάνω αφίσα. υπάρχουν για μένα 2 βασικά προβλήματα: πρώτον οτι λίγοι στην Ελλάδα έχουν συνείδηση της χρησιμότητας και της κοινωνικής ανάγκης των ΜΜΜ και χτυπάνε εισιτήριο βρέξει χιονίσει. δεύτερον, είμαστε πια η γενιά των 400 ευρώ. θεωρώ αδιανόητο να δίνω 45 ευρώ το μήνα (και 50-60 σε λίγους μήνες) για τις καθημερινές μετακινήσεις μου είτε εργάζομαι είτε όχι. άρα πιστεύω οτι μια ριζοσπαστική κίνηση ενάντια στην εισιτηριοδιαφυγή είναι η ένταξη και άλλων ομάδων ( πρώτο και καλύτερο των ανέργων) στο μειωμένο εισιτήριο

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*