Σήμερα η μεταφορά του μετροπόντικα για την επέκταση του Μετρό προς Πειραιά

texnika_TBM_01_LG.jpg

Tο γεγονός της Παρασκευής να είναι σίγουρα η παράδοση 4 νέων σταθμών στην επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό προς Ελληνικό. Για σήμερα όμως έχει προγραμματιστεί και η μεταφορά του Μηχανήματος Κατασκευής Σηράγγων (μετροπόντικας) που θα ανασκάψει τη σήραγγα του μετρό από την Αγία Βαρβάρα προς τον Πειραιά.

Λόγω της μεταφοράς του μετροπόντικα από το λιμένα της Ελευσίνας ως την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, αναμένονται δυσχέρειες στην κυκλοφορία των οχημάτων αύριο, Παρασκευή (26/7), τις απογευματινές ώρες, στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Ο μετροπόντικας θα μεταφερθεί μέσω της διαδρομής: Λ. Μεγαρίδος, Λ. Δημοκρατίας, Νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου, Ιερά Οδός, Ελ. Βενιζέλου.

Από την τροχαία παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα παραπάνω σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση, καθώς και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

 Ο μετροπόντικας θα μεταφερθεί στο φρέαρ εισόδου (ανάμεσα στους σταθμούς Αγία Μαρίνα και Αγία Βαρβάρα) η κατασκευή του οποίου έχει ήδη ολοκληρωθεί. Κατά τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσει η συναρμολόγηση του (θα διαρκέσει περίπου 2 μήνες) ώστε να ξεκινήσει την πορεία του προς τον Πειραιά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέσα στο φθινόπωρο.

Η επέκταση της γραμμής 3 προς Πειραιά έχει μήκος 7,6 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει 6 νέους σταθμούς: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, ΝίκαιαΜανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο. Όταν τεθεί σε λειτουργία -το 2017 συμφωνα με το σημερινό χρονοδιάγραμμα- θα εξυπηρετεί περισσότερους από 135.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση, ενώ με την οριστική ολοκλήρωση της γραμμής, θα είναι εφικτή η απευθείας σύνδεση του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος με το λιμάνι του Πειραιά μέσα σε λιγότερο από μία ώρα.

 Πηγή: amna.gr, φωτο: Αττικό Μετρό

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*