Ξεκίνησε η πορεία του μετροπόντικα προς τον Πειραιά

Τα καλά νέα σήμερα έρχονται από την Αγία Βαρβάρα όπου ξεκίνησε η πορεία του μετροπόντικα με κατεύθυνση τον Πειραιά. Παρών στην έναρξη των εργασιών ήταν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος, ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Γιώργος Καπλάνης και μέλη του Δ.Σ. της Αττικό Μετρό Α.Ε.

metropontikas

Ο «Ιππόδαμος», όπως ονομάστηκε το μηχάνημα κατασκευής σηράγγων από τον μεγάλο αρχαίο Έλληνα πολεοδόμο, μεταφέρθηκε στο φρέαρ εκκίνησης στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας στα τέλη Ιουλίου. Ο μετροπόντικας πρόκειται να ανασκάψει 6,5 χιλιόμετρα μονής σήραγγας σε περίπου 2,5 χρόνια, ενώ το υπόλοιπο 1 περίπου χιλιόμετρο στην αρχή και το τέλος της επέκτασης θα ανασκαφεί με συμβατικές μεθόδους.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα (το οποίο προς το παρόν τηρείται με ακρίβεια) η κοινοπραξία J&P Αβαξ – Ghella SPA – Alstom Transport θα ολοκληρώσει την κατασκευή της επέκτασης της γραμμής 3 από την Αγία Μαρίνα ως το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά το 2017.

Η επέκταση της γραμμής 3 προς Πειραιά, προϋπολογισμού 515 εκατ. ευρώ,  έχει μήκος 7,6 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει 6 νέους σταθμούς: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, ΝίκαιαΜανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο. Όταν τεθεί σε λειτουργία θα εξυπηρετεί περισσότερους από 135.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση, ενώ με την οριστική ολοκλήρωση της γραμμής, θα είναι εφικτή η απευθείας σύνδεση του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος με το λιμάνι του Πειραιά μέσα σε λιγότερο από μία ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η παράδοση του σταθμού Αγία Μαρίνα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το Σεπτέμβριο, θα καθυστερήσει για 2 ακόμη μήνες περίπου λόγω καθυστέρησης των εργασιών για την εγκατάσταση του συστήματος σηματοδότησης.

Χάρτης της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά. ΠΗΓΗ: ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.
Η επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό προς τον Πειραιά

Δείτε επίσης: Πρόοδος επεκτάσεων Μετρό

Πηγή: Αττικό Μετρό Α.Ε., Φωτογραφία: Στράτος Σιμόπουλος, χάρτης: Αττικό Μετρό

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*