Άρχισαν να βάφονται οι στάσεις των λεωφορείων

stasi

Ξεκίνησε εδώ και λίγες εβδομάδες από το κέντρο της Αθήνας η αναμόρφωση των στύλων των στάσεων των Λεωφορείων και Τρόλεϊ της ΟΣΥ. Σε πρώτη φάση οι νέοι στύλοι τοποθετούνται σε κεντρικές αρτηρίες (Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, πλ. Συντάγματος, Πατησίων), ενώ αναμένεται η ανανέωση του συνόλου των 10.000 στάσεων.

Οι στύλοι βάφονται και αναμορφώνονται με σκοπό να φέρουν συνδυασμό των χρωμάτων και των πληροφοριών δρομολογίων των δύο συγχωνευμένων εταιρειών που απαρτίζουν την Ο.ΣΥ. (ΕΘΕΛ & ΗΛΠΑΠ). Πέραν αυτού, δεν υπάρχει κάτι που να φέρνει τις στάσεις πιο κοντά στον 21° αιώνα.

Η ανανέωση βέβαια είναι ευπρόσδεκτη αλλά δεν αρκεί από μόνη της αν δεν υπάρχει διαρκής συντήρηση λόγω των βανδαλισμών αλλά και των καιρικών φαινομένων στα οποία είναι εκτεθειμένες όλες οι στάσεις.

Με ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε και τις «έξυπνες στάσεις» που θα ενσωματώνουν τις πληροφορίες τις τηλεματικής , οι οποίες αναμένονται να λειτουργήσουν από το 2015.

Πηγή, φωτό: ΟΣΥ

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

1 Comment

  1. Έχουν φτιάξει και όλες τις στάσεις στις γραμμές Α8 και 302, που εντάχθηκαν σε κάποιο πειραματικό πρόγραμμα τελευταία, ακόμα και αυτές που δεν είναι σε τόσο κεντρικούς δρόμους. Επίσης, όπου μπαίνουν οι ανανεωμένες στάσεις, πλέον υπάρχει κοινός ιστός και για τις γραμμές λεωφορείων και των τρόλλεϊ, και όχι ξεχωριστές όπως παλαιότερα. Απλά οι γραμμές λεωφορείων είναι μπλε γράμματα σε άσπρο φόντο, ενώ των τρόλλεϊ μαύρα γράμματα σε κίτρινο φόντο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*