Ανεστάλη η στάση εργασίας σε Μετρό και ΗΣΑΠ την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου

Πληροφορίες για απεργίες και διακοπές κυκλοφορίας στο athenstransport.com/strikes

Ενημέρωση 9/10, ώρα 18:10

Την αναστολή της στάσης εργασίας που είχε εξαγγελθεί για την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013 αποφάσισαν οι διοικήσεις των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ. Νωρίτερα, η στάση εργασίας είχε κριθεί παράνομα από το δικαστήριο. Η κοινή ανακοίνωση των σωματείων:

Σε συνάντηση που είχαν πριν δυο μήνες τα Συνδικάτα Μεταφορών ΣΤΑ.ΣΥ. – Ο.Σ.Υ. – Ο.Σ.Ε. με τον Υπουργό Μεταφορών, ο ίδιος ήταν κατηγορηματικά αντίθετος µε την «αντιδημοκρατική και αυταρχική» – όπως δήλωσε – επίταξη εργαζομένων και δεσμεύτηκε για την άμεση άρση της.

Όχι µόνο έλεγε ψέματα γιατί δεν ανέστειλε την επίταξη αλλά σε µια κινητοποίηση των εργαζομένων µε 4ωρη στάση εργασίας για να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση, τους έσυρε στα δικαστήρια.

Που είναι η δημοκρατική του ευαισθησία στο αυταρχικό – κατά δήλωσή του – μέτρο της επίταξης;

Τον πήρε ο πόνος για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού αυτός που την ίδια στιγμή υπογράφει και υπερασπίζεται µνηµόνια που ούτε καν τα έχει διαβάσει…;

Κύριε Υπουργέ, ας σταματήσει εδώ η υποκρισία και πείτε ευθέως ότι και εσείς είστε ένας από αυτούς που θέλετε εργαζόμενους εγκλωβισμένους στην επίταξη, εργαζόμενους εξαθλιωμένους μισθολογικά, κοινωνικά και εργασιακά.

Οι εργαζόμενοι, σεβόμενοι την απόφαση του Δικαστηρίου, αποφάσισαν την αναστολή της 4ωρης στάσης εργασίας που είχε προκηρυχθεί για την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 11π.μ. στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

—————————————————————————————————

Ενημέρωση 9/10, ώρα 16:45

Παράνομη έκρινε το δικαστήριο τη στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ. Στη δικαιοσύνη είχε προσφύγει σήμερα το πρωί η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ. Προς το παρόν είναι άγνωστο αν η απεργία θα πραγματοποιηθεί η όχι. Οι εργαζόμενοι πάντως μιλούν για «απαγόρευση της γενικής συνέλευσης» (που έχει προγραμματιστεί κατά τις ώρες της στάσης εργασίας και προσθέτουν «για άλλη μια φορά η κυβέρνηση δείχνει το πρόσωπό της».

—————————————————————————————————

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013, από τις τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί προκειμένου τα μέλη της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ και του Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ) να συμμετέχουν σε γενική συνέλευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στάση εργασίας πραγματοποιείται παρότι βρίσκεται σε ισχύ το μέτρο της επιστράτευσης για το προσωπικό της ΣΤΑΣΥ.

Πριν αφήσετε σχόλιο, παρακαλώ διαβάστε: Απεργίες στην Αθήνα – Συχνές ερωτήσεις

 

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο χορηγείται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*