Κλειστό το τμήμα Εθνική Άμυνα – Δουκ. Πλακεντίας του Μετρό για δύο Σαββατοκύριακα

Πληροφορίες για απεργίες και διακοπές κυκλοφορίας στο  athenstransport.com/strikes

Κλειστό θα παραμείνει το τμήμα Εθνική Άμυνα – Δουκίσσης Πλακεντίας της γραμμής 3 του Μετρό, λόγω τεχνικών εργασιών για τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα, το Σάββατο και την Κυριακή 8 και 9 Φεβρουαρίου 2014 και το Σάββατο και την Κυριακή 15 και 16 Φεβρουαρίου 2014 από την έναρξη έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας.

Για το δεύτερο Σαββατοκύριακο, τα δρομολόγια θα επανέλθουν με την έναρξη λειτουργίας, το πρωί της  Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου, με εξαίρεση το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, όπου τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 8:00 π.μ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ιδρύεται η προσωρινή λεωφορειακή γραμμή με ονομασία X5 «ΣΤ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ – ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» με Αφετηρία το σταθμό μετρό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ» και τέρμα το σταθμό μετρό «ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ».

Παράλληλα, τις ημέρες αυτές, θα ενισχυθεί η γραμμή Χ95 ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ για την εξυπηρέτηση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». (ειδικά για τη γραμμή Χ95, η ενίσχυση των δρομολογίων θα ισχύσει και τη Δευτέρα 17/2/2014 μέχρι τις 08.00 το πρωί).

Επιβάτες που έχουν ως προορισμό το Αεροδρόμιο, θα μπορούν να μετεπιβιβάζονται στον Προαστιακό, στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ή να χρησιμοποιούν τη γραμμή Χ95.

Η γραμμή Χ5 θα πραγματοποιεί τις παρακάτω στάσεις:

ΠΡΟΣ ΣΤΑΘΜΟ ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ:

  • ΑΦΕΤΗΡΙΑ Χ5, Στην έξοδο του Στ. Μετρό Εθν. Άμυνας, στο ρεύμα προς Αγ. Παρασκευή, στον παράδρομο της Λ. Μεσογείων, μεταξύ της εξόδου του Μετρό και της εισόδου των αφετηριών 416, 404 και 418 (εξυπηρέτηση του σταθμού ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑ).
  • 4Η ΧΟΛΑΡΓΟΥ έναντι του Σταθμού Μετρό «Χολαργός», (εξυπηρέτηση του σταθμού ΧΟΛΑΡΓΟΣ).
  • ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ επί της οδού Μεσογείων, έναντι του Σταθμού Μετρό «Νομισματοκοπείο»,  εξυπηρέτηση του σταθμού ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ).
  • ΜΕΤΡΟ επί της οδού Αγ. Παρασκευής, έμπροσθεν του σταθμού Μετρό «Αγ. Παρασκευή» (εξυπηρέτηση του σταθμού ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ).
  • ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ επί της οδού Δουκ. Πλακεντίας, έναντι του σταθμού μετρό Χαλανδρίου (εξυπηρέτηση του σταθμού ΧΑΛΑΝΔΡΙ).
  • ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ (στάση αποβίβασης) μεταξύ των αφετηριών της Ο.ΣΥ. και του χώρου στάθμευσης ΙΧ οχημάτων του Σταθμού (εξυπηρέτηση του σταθμού ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ).

ΠΡΟΣ ΣΤΑΘΜΟ ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑ:

  • ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ (στάση επιβίβασης) μεταξύ των αφετηριών της Ο.ΣΥ. και του χώρου στάθμευσης ΙΧ οχημάτων του Σταθμού (εξυπηρέτηση του σταθμού ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ).
  • ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ επί της οδού Δουκ. Πλακεντίας έμπροσθεν του σταθμού μετρό Χαλανδρίου (εξυπηρέτηση του σταθμού ΧΑΛΑΝΔΡΙ).
  • ΚΟΛΛΕΓΙΟ, επί της οδού Αγ. Παρασκευής, έναντι του σταθμού Μετρό «Αγ. Παρασκευή», (εξυπηρέτηση του σταθμού ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ).
  • ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ επί της οδού Μεσογείων, έμπροσθεν του Σταθμού Μετρό «Νομισματοκοπείο», (εξυπηρέτηση του σταθμού ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ).
  • ΣΤΑΘΜΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ επί της οδού Μεσογείων, έμπροσθεν του Σταθμού Μετρό «Χολαργός», (εξυπηρέτηση του σταθμού ΧΟΛΑΡΓΟΣ).
  • ΑΦΕΤΗΡΙΑ Χ5, στο ύψος της εξόδου του Στ. Μετρό Εθν. Άμυνας, στο ρεύμα προς Αγ. Παρασκευή, στον παράδρομο της Λ. Μεσογείων, μεταξύ της εξόδου του Μετρό και της εισόδου των αφετηριών 416, 404 και 418 (εξυπηρέτηση του σταθμού ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑ).

Στην κατεύθυνση από Εθν. Άμυνα προς Δουκ. Πλακεντίας, το πρώτο δρομολόγιο της γραμμής Χ5 θα είναι την 05:45 για το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ το τελευταίο δρομολόγιο του Σαββάτου θα είναι 02:35 (πρωί Κυριακής) και το τελευταίο δρομολόγιο της Κυριακής θα είναι 00:35 (πρωί Δευτέρας).

Στην κατεύθυνση από Δουκ. Πλακεντίας προς Εθν. Άμυνα, το πρώτο δρομολόγιο της γραμμής Χ5 από το σταθμό «ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» θα είναι στις 05:30 για το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ το τελευταίο δρομολόγιο του Σαββάτου θα είναι στις 02:00 (πρωί Κυριακής) και το τελευταίο δρομολόγιο της Κυριακής θα είναι στις 24:00.

Πηγή: ΟΑΣΑ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*