Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για τη γραμμή 4 του Μετρό

Βρέθηκε η λύση για την κατασκευή του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας (Άλσος Βεΐκου – Ευαγγελισμός), με τον προϋπολογισμό του έργου να μειώνεται κατά 100 εκατ. ευρώ και την χρηματοδότηση να προέρχεται από κοινοτικά κονδύλια. Έτσι, το έργο θα κοστίσει 900 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 450 εκατ. εξασφαλίστηκαν μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ τα υπόλοιπα 450 εκατ. θα προέλθουν από δάνεια που θα χορηγήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η μείωση κατά 10% όμως του προϋπολογισμού (ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 1 δις ευρώ) αλλάζει τα δεδομένα και έτσι απαιτούνται αλλαγές στις ήδη ολοκληρωμένες μελέτες ώστε να ξεκινήσει η δημοπράτηση.

Διαβάστε: Αφιέρωμα – Η γραμμή 4 του Μετρό

Το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Ευαγγελισμός της γραμμής 4 θα περιλαμβάνει 9 σταθμούς (Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Πανεπιστήμιο, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός) και θα εξυπηρετεί 250.000 επιβάτες καθημερινά.

Εξασφαλίστηκε και η χρηματοδότηση για το Τραμ

Αυτή τη βδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε και τη χορήγηση 34 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για την επέκταση του τραμ στον Πειραιά, έργο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2015.

Πηγές: athenstransport.com, skai.gr, naftemporiki.gr

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*