Συγκοινωνίες Αθηνών: Στροφή του κοινού στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών

Σταδιακή στροφή του επιβατικού κοινού στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών καταδεικνύουν τα στοιχεία από τις πωλήσεις καρτών και εισιτηρίων το Σεπτέμβριο του 2014. Οι Συγκοινωνίες Αθηνών έχουν ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής των καρτών στα συνολικά έσοδα του Ομίλου. Πράγματι, το Σεπτέμβριο 2014 η συμμετοχή των καρτών στα συνολικά έσοδα έφθασε το 36,46%, σημειώνοντας αύξηση κατά 7,71% σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2013.

Η αύξηση στις πωλήσεις καρτών συνοδεύτηκε από μείωση στις πωλήσεις εισιτηρίων κατά 10%. Εξαιτίας της μείωσης αυτής, τα συνολικά έσοδα του ΟΑΣΑ τον προηγούμενο μήνα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2013 αυξήθηκαν κατά το μη εντυπωσιακό ποσοστό 0,85%, που όμως αντιστοιχεί σε ποσό 167.000 ευρώ.

Αναφερόμενος στα οικονομικά στοιχεία, που προκύπτουν από τον πρώτο μήνα εφαρμογής της νέας τιμολογιακής πολιτικής στις Συγκοινωνίες Αθηνών, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΑΣΑ Γρηγόρης Δημητριάδης, σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Με τη νέα τιμολογιακή πολιτική αναμέναμε στην αρχή μείωση των εσόδων ως επακόλουθο της μείωσης της τιμής του εισιτηρίου. Αντ’ αυτού, επειδή οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών πήγαν πολύ καλά και αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο, με περίπου 40.000 περισσότερους επιβάτες να γίνονται κάτοχοι καρτών, τα έσοδα από τις πωλήσεις καρτών και εισιτηρίων αυξήθηκαν κατά περίπου 170.000 ευρώ. Οι επιβάτες έχουν καταλάβει ότι η νέα μηνιαία κάρτα τους συμφέρει, καθώς με 1 ευρώ την ημέρα μετακινούνται στην πόλη χωρίς χρονικό περιορισμό με όλα τα Μέσα και σπεύδουν να την προμηθευτούν».

Screenshot (339)

Πηγή: Συγκοινωνίες Αθηνών

Δείτε επίσης: Μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις μηνιαίων καρτών το Σεπτέμβριο

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*