Τετάρτη 15 Οκτωβρίου: ΑΝAΣΤΕΛΕΤΑΙ η Στάση εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Ενημέρωση 14/10:

Την αναστολή της τετράωρης στάσης εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ που είχε εξαγγελθεί την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου ανακοίνωσαν τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ.

Μετά από την απόφαση των Σωματείων Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ να προχωρήσουν σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, η Διοίκηση της Εταιρείας υπαναχώρησε από την μέχρι τώρα θέση της και μας ενημέρωσε ότι προσέρχεται σε διάλογο για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

Τα Σωματεία θέλοντας να συνεισφέρουν σε μια ειλικρινή διαδικασία διαλόγου αποφάσισαν να αναστείλουν την προειδοποιητική 4ωρη στάση εργασίας που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 15/10/2014, από τις 12 μέχρι τις 16.00 σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ.

Έτσι, προσερχόμαστε στον διάλογο για την υπογραφή νέας ΣΣΕ στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ και ανάλογα με τις εξελίξεις θα καθοριστεί η παραπέρα στάση μας.

Όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά.

—————————————————-

(αρχική δημοσίευση)

Σε «προειδοποιητική» στάση εργασίας θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014. Τη μέρα αυτή το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 12:00 έως τις 16:00.

Παρά τις κυβερνητικές «ιστορίες επιτυχίας» για αποδέσμευση από τα μνημόνια και άλλα τινά, η μνημονιακή πολιτική της ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων συνεχίζεται με απόλυτη συνέπεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρότι εξαντλήσαμε όλες τις προσπάθειες διαλόγου η κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ μας κάνουν «μπαλάκι» και

αρνούνται, με διάφορα προσχήματα, να συζητήσουμε και να υπογράψουμε νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Είναι προφανές ότι στοχεύουν στην πλήρη ισοπέδωση δικαιωμάτων και αποδοχών των εργαζόμενων σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ, με ατομικές συμβάσεις ή άλλα εφευρήματα, που θα εξυπηρετούν τους στόχους τους.

Για να πετύχουν τον στόχο τους μας κράτησαν υπό ομηρεία σε καθεστώς επιστράτευσης επί 16 (!) μήνες. Όμως, δεν τα κατάφεραν.

Έτσι, και τώρα είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για:

  • Την ασφάλεια των συγκοινωνιών, που τίθενται σε κίνδυνο από
  • την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την υπερεργασία και την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση.
  • Δημόσιες και φθηνές αστικές συγκοινωνίες.
  • Υπογραφή νέας ΣΣΕ για εργασία με αξιοπρέπεια.

 

Τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς αναμένεται να κινηθούν κανονικά.

Πηγή: Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ

 

Πριν αφήσετε σχόλιο, παρακαλώ διαβάστε: Απεργίες στην Αθήνα – Συχνές ερωτήσεις

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

2 Comments

  1. Νομίζω πως το κείμενο είναι λιγάκι outdated (από την πλευρά τους). Αναφέρεται ότι αγωνίζονται για Δημόσιες και φθηνές αστικές συγκοινωνίες τη στιγμή που η τιμή της μηνιαίας κάρτας έχει πέσει από τα 45 στα 30 ευρώ… πόσο πιο χαμηλά να πέσει?

    Αν μιλάνε για ισοπέδωση, ας αναφερθουν και στην ισοπέδωση των υπηρεσιών αφού πλέον δρομολόγια που εκτελούνταν κάθε 15-20 λεπτά έχουν φτάσει τα 35+ και περιμένουμε μισάωρα στις αφετηρίες (π.χ. Προαστιακός στο Κορωπί) για να περάσει οποιοδήποτε από τέσσερα διαφορετικά λεωφορεία. Ας αναφερθουν στο ότι τη στιγμή που ο κοσμος ξεπαγιάζει στην αφετηρία των λεωφορείων το χειμώνα, μέσα στη βροχή, οι οδηγοί έχουν παρκάρει τα λεωφορεία λίγο παρακάτω και καπνίζουν μέσα στο λεωφορείο με κλειστά παράθυρα.

    Με συγχωρείτε, αλλά δεν φταίνε πάντα οι άλλοι… ο καθένας έχει βάλει το λιθαράκι του για αυτό το χάλι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*