Οι Συγκοινωνίες Αθηνών υποστηρίζουν το Athens Video Art Festival

Οι Συγκοινωνίες Αθηνών υποστηρίζουν το Athens Video Art Festival, μια τετραήμερη γιορτή τέχνης, τεχνολογίας και δημιουργικότητας, που πραγματοποιείται από Πέμπτη 2 έως και Κυριακή 5 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Οι επιβάτες των Συγκοινωνιών Αθηνών έχουν το προνόμιο έκπτωσης 50% στα εισιτήρια του φεστιβάλ με την επίδειξη ακυρωμένου εισιτηρίου ή εν ισχύ νέας κάρτας απεριορίστων διαδρομών (με κόστος €30 και €15 για όσους δικαιούνται μειωμένο κόμιστρο), που διατίθενται τώρα στα εκδοτήρια των Συγκοινωνιών Αθηνών για το μήνα Οκτώβριο.

Η φετινή 10η διοργάνωση του φεστιβάλ, παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Glitch art την οποία το κοινό θα μπορεί να απολαύσει αποκλειστικά μέσα στο δίκτυο των Συγκοινωνιών Αθηνών, μετατρέποντας τις συγκοινωνίες σε ένα μεγάλο δίκτυο τέχνης.

H Glitch art αποτελεί εικαστικό αποτέλεσμα της εξέλιξης της τεχνολογίας κι ενός πρωτοποριακού τρόπου έκφρασης των καλλιτεχνών, οι οποίοι παρεμβαίνουν και μεταμορφώνουν τις φωτογραφίες, μέσα από απλά προγράμματα ψηφιακών συσκευών. Πρόκειται για το σημαντικότερο σύγχρονο κίνημα στην τέχνη της φωτογραφίας και στηρίζεται στην απεικόνιση της «κίνησης» και την αισθητικοποίηση των ψηφιακών και αναλογικών σφαλμάτων.

Επιπλέον, το κοινό μπορεί να πάρει μέρος σε δημιουργικό workshop, με τίτλο “Glitch Textiles”,  του διάσημου καλλιτέχνη Phillip Stearns, δημιουργού του “Year of the glitch”. Το workshop θα παρουσιαστεί στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών & Νέων Μέσων της Ελλάδος, Athens Video Art Festival 2014, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, με την υποστήριξη σημαντικών ακαδημαϊκών φορέων, συμπεριλαμβανομένου και Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Αθήνας.

Το εργαστήριο έχει ως στόχο να μυήσει τους συμμετέχοντες στη φιλοσοφία και τις πρακτικές της Glitch Art ξεκινώντας την εξερεύνηση της σημασίας του ψηφιακού κόσμου μέσα από “glitch” διαδικασίες. Θέμα του εργαστηρίου θα αποτελέσουν οι αστικές συγκοινωνίες και βασικό υλικό του οι φωτογραφίες του διαγωνισμού «Είσαι Μέσα;». Όσοι παρακολουθήσουν το εργαστήριο θα εφοδιαστούν με τις γνώσεις και την ικανότητα να δημιουργήσουν το δικό τους Glitch έργο.

Πηγή: ΟΑΣΑ

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*