Δωρεάν μετακίνηση για τους άνεργους στις συγκοινωνίες της Αθήνας

oaed2

Με βάση τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις, οι άνεργοι δικαιούνται να μετακινούνται δωρεάν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ.

Σε περίπτωση ελέγχου εισιτηρίων, θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

 1. Βεβαίωση εγγραφής στα μητρώα του ΟΑΕΔ τρέχοντος μήνα (εκδίδεται από τον ΟΑΕΔ)
 2. Kάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ σε ισχύ, και
 3. Αποδεικτικό ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο ασθενείας).

Η βεβαίωση εγγραφής στα μητρώα του ΟΑΕΔ/κάρτα ανεργίας πρόκειται να αντικατασταθεί στο μέλλον από ειδική κάρτα μετακίνησης που θα εκδίδεται από τον ΟΑΕΔ.

Η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων ισχύει για Λεωφορεία (περιλαμβάνονται και οι γραμμές του Αεροδρομίου), Τρόλεϊ, Μετρό (περιλαμβάνεται και ο σταθμός του Αεροδρομίου), ΗΣΑΠ και Τραμ. Η δωρεάν μετακίνηση ΔΕΝ ισχύει στον Προαστιακό (ούτε στο αστικό τμήμα) καθώς δεν υπάρχει τέτοια νομική πρόβλεψη.

Δείτε επίσης:

 • michalis

  η αστειότητα με τις κάρτες του οαεδ δεν έχει ακόμα σταματησει. τι θα πει κάρτα ανεργίας σε ισχύ? τα μικρά αυτοκόλλητα με την επόμενη ημερομηνία εγγραφής διατηρούν την ισχύ! αφήστε που οσοι έχουν περάσει από τον οαεδ και τώρα εργάζονται, δεν έχουν παραδώσει τις κάρτες…
  το τζάμπα στα ΜΜΜ από τα χρόνια του Αντρέα ακόμα μόνο κακό έκανε…οι άνεργοι ας δικαιούνται μισό εισιτήριο.η τιμή του εισιτηρίου και η μηνιαία κάρτα θα αυξηθούν λόγω του ΦΠΑ, θα είναι κρίμα να αυξηθούν και άλλο για την «κοινωνική πολιτική» της κυβέρνησης….

  • giorgos

   Μπλα μπλα μπλα. Η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης πολύ καλά κάνει και υπάρχει. Δωρεάν μετακίνηση για τους εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ. Κάτσε να γκρινιάζεις τώρα επειδή δεν νίκησε το κόμμα σου και θα μπεί ο ΦΠΑ στα εισιτήρια.

  • komis montefarina

   αφου η ανανεωση της καρτας ανεργιαςγινεται ηλεκτρονικα αποδεικτικο ανεργιας ειναι η βεβαιωση

 • Lia

  Θα φέρω ένα παράδειγμα.
  Δηλ. αν κάποιος βρίσκεται στο σταθμό Αττικής και θέλει να κατέβει πχ στο Κορωπί, ΔΕΝ μπορεί να πάρει ηλεκτρικό, να κατέβει Νερατζιώτισσα και να πάρει τον Προαστιακό, αλλά μπορεί να κατέβει Σύνταγμα με το μετρό, να ανέβει στη μπλε γραμμή και να κατέβει Κορωπί; Δηλ αν είσαι σε συρμό του μετρό είσαι καλυμμένος παρόλο που κατεβαίνεις σε σταθμό του προαστιακού;

  • Σωστά.

   • Νίκος

    Ο έλεγχος δεν μπαίνει ποτέ σε συρμό, περιμένει στην έξοδο.
    Οπότε αν μπαίνεις ή βγαίνεις στο Κορωπί, απλώς λες στον ελεγκτή ότι χρησιμοποιείς μετρό, ανεξάρτητα από το μέσο που πραγματικά πήρες.

    • Γιατί δεν μπαίνει ποτέ σε συρμό; Προσωπικά τον τελευταίο χρόνο έχω πετύχει έλεγχο στο Κορωπί-Αεροδρόμιο μέσα σε συρμό 2 φορές.

 • Γιώργος

  Πιστεύω ότι είναι άδικο για τους άνεργους συνανθρώπους μας να μην δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση στο αστικό δίκτυο του προαστιακού σιδηροδρόμου. Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξει νομική πρόβλεψη να μετακινούνται δωρεάν στο αστικό τμήμα : Πειραιάς – ΣΚΑ- Μαγούλα – Κορωπί.

 • DIano Price

  έλεγχος σε όλους τους σταθμούς metro και προαστιακού τώρα! έχουν γεμίσει τα τρένα κλεφτες – προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα!!!

 • john tzio

  Δηλαδη η δωρεαν μετακινηση ισχυει μονο για την Αθηνα???ο κωλοΟΑΣΘ στην Θεσσαλονικη τι είναι?Ειναι Βατικανο?Ανεξαρτητο κρατιδιο?Δεν τον πιανει αυτόν ο νομος?Θα συνεχισει να αυθαιρετεί?

  • komis montefarina

   ειναι ιδιωτικη εταιρεια επιδοτουμενη απο το κρατος