Σπίρτζης: Στα τουριστικά εισιτήρια θα περάσει το κόστος της αύξησης του ΦΠΑ

Οι τουρίστες φαίνεται τελικά ότι θα πληρώσουν τη νύφη, την αύξηση δηλαδή του ΦΠΑ στις συγκοινωνίες στο 23%. Όπως δήλωσε υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, θα γίνει προσπάθεια η αύξηση του ΦΠΑ να μην περάσει στα εισιτήρια που χρησιμοποιούν καθημερινά οι εργαζόμενοι αλλά στα εισιτήρια που χρησιμοποιούν οι τουρίστες. Έτσι, φαίνεται πως σύντομα θα αυξηθεί η τιμή του ήδη πανάκριβου τουριστικού εισιτηρίου που κοστίζει 20 ευρώ και ισχύει για 3 ημέρες.

Στην συνέντευξή του, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε επίσης πως αυτό τον καιρό γίνεται προσπάθεια για μία μελέτη αναδιοργάνωσης των αστικών συγκοινωνιών, καθώς και η εισαγωγή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, κατηγορώντας τη διοίκηση του ΟΑΣΑ για καθυστέρηση.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σπίρτζη, ο τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας και Πολεοδομίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Λ. Αυγενάκης δήλωσε μεταξύ άλλων:

Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε σήμερα το πρωί, μιλώντας σε αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό, ότι «… γίνεται προσπάθεια  να μην επωμιστούν την αύξηση της τιμής εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, λόγω του 23% του ΦΠΑ, όσοι τα χρησιμοποιούν καθημερινά» αναφερόμενος στις αστικές συγκοινωνίες του λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Αφού ο κ. Σπίρτζης δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για τον περιορισμό της διαφυγής κερδών από τη μη πληρωμή εισιτηρίου, αφού έχει ήδη διογκώσει τα χρέη στις αστικές συγκοινωνίες με ποσό που ξεπερνά τα 94 εκατ. ευρώ, αφού δεν έχει παρουσιάσει σχέδιο δράσης για την κάλυψη των χρεών αυτών, έρχεται να παρουσιάσει σκέψεις για δημιουργία μέσων μαζικής μεταφοράς δύο ταχυτήτων: τα αστικά ΜΜΜ του λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης και τα ΜΜΜ της περιφέρειας!

Δυστυχώς, πρόκειται για άλλη μια περίπτωση που δημιουργεί άνιση μεταχείριση μεταξύ των πολιτών-επιβατών των ΜΜΜ του λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης και των ΜΜΜ της περιφέρειας. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τον κ. Υπουργό να μας ενημερώσει για:

  • την πολιτική που θα εφαρμόσει για την απαλοιφή της διαφυγής κερδών από τη μη πληρωμή εισιτηρίου (εισιτηριοδιαφυγή).
  • την απόφαση για την εφαρμογή ή μη ΦΠΑ23% και την διαμόρφωση πολιτικής τιμής εισιτηρίων στα ΜΜΜ όλης της χώρας.
  • τον τρόπο αντιμετώπισης των ήδη μεγάλων χρεών που έχουν συσσωρευτεί στις αστικές συγκοινωνίες.
  • Εξακολουθεί να χαρακτηρίζει ο κ. Σπίρτζης ως «…κεφαλοκυνηγούς» τους ελεγκτές που διενεργούν ελέγχους στις αστικές συγκοινωνίες, όπως είχε κάνει στις δηλώσεις του στις 29/06/2015; »

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*