Υπεγράφη η σύμβαση για την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα σταθμός Λαρίσης – Τρεις Γέφυρες

Ένα μήνα μετά την υπογραφή της σύμβασης για τα έργα αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής από το σταθμό Λαρίσης ως τον Πειραιά, υπεγράφη σήμερα και η σύμβαση για την ηλεκτροδότηση της γραμμής από το σταθμό Λαρίσης ως την περιοχή Τρεις Γέφυρες.

Η σύμβαση ανάμεσα στην ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. και την εταιρία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ είναι κόστους 1.072.836,55 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΓΕ/ΟΕ χωρίς Αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), έναντι του αρχικού προβλεπόμενου των 2.000.000 ευρώ όπως προβλεπόταν στην διακήρυξη του εν λόγω έργου.

Η δαπάνη των 1.072.836,55 ευρώ αφορά την μελέτη, κατασκευή, την εγκατάσταση και την εν λειτουργία παράδοση της Γραμμής Επαφής στο τμήμα Σ.Σ. Αθηνών (Σ.Σ.Α.) – Τρεις Γέφυρες (3Γ) (Χ.Θ. 13+180). H εγκατάσταση θα είναι προσωρινή έως την ολοκλήρωση της μελέτης και της κατασκευής της υπόγειας διέλευσης.

Η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι έξι μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής συμπληρωματικής σύμβασης. Δηλαδή ως το επόμενο καλοκαίρι, εφόσον όλα τα έργα υλοποιηθούν και ολοκληρωθούν χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις, θα είναι δυνατή η δρομολόγηση ηλεκτροκίνητων συρμών από τον Πειραιά ως την Οινόη και τη Χαλκίδα και τα δρομολόγια του Προαστιακού θα διεξάγονται χωρίς την αλλαγή συρμού.

Σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ, για την εξασφάλιση των όρων χρηματοδότησης του έργου καθώς και για την διασφάλιση των όρων αποπληρωμής του ευρύτερου έργου: «Ηλεκτροκίνηση Σιδ/κης Γραμμής Αθήνας (Αχαρνών) – Θεσ/κης (Β’ Φάση) και κλάδου Οινόης – Χαλκίδας», το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Ταμείου Συνοχής με ποσοστό χρηματοδότησης 50%, θα πρέπει να εξασφαλισθεί η κυκλοφορία ηλεκτρικού συρμού από τον ΣΣ Αθηνών έως τον ΣΣ Οινόης.

Δείτε επίσης: Υπεγράφη η σύμβαση για τα έργα του Προαστιακού από Αθήνα ως Πειραιά

Πηγή: ΕΡΓΟΣΕ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*