Δήλωση Γιάννη Μανιάτη για τις συγκοινωνίες

To athenstransport.com δημοσιεύει ανακοινώσεις κομμάτων, πολιτικών, και συνδικαλιστικών φορέων σχετικά με τις συγκοινωνίες όταν στέλνονται στη διεύθυνση contact@athenstransport.com

 

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ο Υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, καθ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την Παρασκευή παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.ΣΥ. Α.Ε. (ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.), ενώ προηγήθηκε το πρωτοφανές, ο Υπουργός να θυμάται μετά από μήνες να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ο.ΣΥ. Α.Ε., χωρίς όμως να ορίζει αντικαταστάτη (!!!) και άρα να αφήνει την εταιρία ακέφαλη στην πιο κρίσιμη συγκυρία για την επιβίωσή της. Τα μέλη του Δ.Σ. της Ο.ΣΥ. Α.Ε. πλέον αρνούνται να έχουν την οποιαδήποτε ανάμειξη στην καταστροφή στην οποία οδηγεί τις δημόσιες συγκοινωνίες ο κ. Σπίρτζης.

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. είναι πλέον αδιοίκητη, δεν πληρώνει το Ι.Κ.Α., οι προμηθευτές μένουν απλήρωτοι, ενώ οι οδηγοί αγωνιούν αν θα πληρωθούν στο τέλος κάθε μήνα. Η ολοκληρωτική κατάρρευση είναι θέμα χρόνου.

Πρόκειται για την πολιτική μιας κυβέρνησης κι ενός Υπουργού που ευθύνονται για την αύξηση του Φ.Π.Α. στις Αστικές Συγκοινωνίες, από 13% σε 23%, ως αποτέλεσμα προφανώς μιας πολύ γενναίας κι αποτελεσματικής φιλολαϊκής διαπραγμάτευσης.

Ενός Υπουργού που φέσωσε με 10 εκ. € τις συγκοινωνίες τον Ιούλιο, με τις “τζάμπα” μετακινήσεις που προσφέρθηκαν πριν το δημοψήφισμα και θα πληρώσουμε τώρα, και οι οποίες περιελάμβαναν και τις μετακινήσεις από/προς το αεροδρόμιο γιατί έτσι μας αρέσει και τους κερνάμε όλους.

Ενός υπουργού που αδιαφόρησε για τα περίπου 20εκ. € που έπρεπε να έχουν ήδη πάρει οι συγκοινωνίες από Υπουργεία για πρόνοια σε ειδικές κοινωνικές ομάδες (Α.με.Α., πολύτεκνοι κ.λπ.), όπως πέρυσι.

Ενός υπουργού που “κλείνει το μάτι” στην εισιτηριοδιαφυγή, καταργώντας μεν τον προβληματικό έλεγχο στα λεωφορεία, αλλά χωρίς να τον αντικαταστήσει με έναν μη προβληματικό, παρά μόνο με το τίποτα.

Στην αρχή του έτους, όπως γνωρίζουν οι 1.000.000 καθημερινοί επιβάτες, οι δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας είχαν μπει σε μια σειρά. Οι τιμές μειώθηκαν, τα οικονομικά συμμαζεύτηκαν, οι επιβάτες απέκτησαν τη δυνατότητα να αγοράζουν εισιτήρια από το κινητό τους, οι πρώτες πιλοτικές “έξυπνες” στάσεις τοποθετήθηκαν και σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται το έργο που θα ενημερώνει στις στάσεις πότε ακριβώς θα έρθει το λεωφορείο, το ηλεκτρονικό εισιτήριο (που περιλαμβάνει τις περίφημες μπάρες στο μετρό) επιτέλους ξεκίνησε και θα λειτουργεί σε ένα χρόνο, οι εργαζόμενοι υπέγραψαν συλλογικές συμβάσεις και οι πολίτες, ιδιαίτερα η νεολαία, προσελκύστηκαν από τη φρέσκια εικόνα των συγκοινωνιών.

Σήμερα, έχουμε μόνο μαζικές παραιτήσεις και κραυγές αγωνίας.

Η κυβέρνηση της δεύτερης φοράς Αριστερά επί τω έργω….»

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*