Παράπονα για την ποιότητα υπηρεσιών στον Προαστιακό

To athenstransport.com δημοσιεύει ανακοινώσεις κομμάτων, πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων, ομάδων και οργανώσεων σχετικά με τις συγκοινωνίες όταν στέλνονται στη διεύθυνση contact@athenstransport.com

Πληθαίνουν ολοένα οι καταγγελίες του επιβατικού κοινού που εξυπηρετείται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ιδίως αυτών που εξυπηρετούνται από το δρομολόγιο Χαλκίδα – Αθήνα και αντίστροφα και συγκεκριμένα οι καταγγελίες αφορούν στην περικοπή από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ των δρομολογίων.  Τα προβλήματα που αναφέρονται συνοψίζονται ειδικότερα στα εξής:

  • Περικοπή δρομολογίων στην γραμμή Χαλκίδα – Αθήνα και αντίστροφα, με το οποίο εξυπηρετείται κατεξοχήν κόσμος της εργασίας.
  • Συχνές και απροειδοποίητες καθυστερήσεις δρομολογίων λόγω έργων.
  • Συνωστισμός κόσμου στους συρμούς στις ώρες αιχμής λόγω περικοπής των δρομολογίων.
  • Έντονη δυσοσμία στους συρμούς των τρένων.
  • Έλλειψη αερισμού συρμών (μόνιμα χαλασμένοι εξαερισμοί).
  • Πλημμελείς καθαρισμοί των συρμών (βρώμικα βαγόνια).
  • Κλοπές προσωπικών αντικειμένων επιβατών.
  • Παντελής απουσία φύλαξης των συρμών από ειδικό προσωπικό φύλαξης που να μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού.
  • Ελλείψεις προσωπικού.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να γίνει μνεία της ειδικής αναφοράς των καταγγελλόντων στις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι οποίες δυστυχώς δεν επαρκούν για την θεραπεία των προαναφερόμενων προβλημάτων.

Η Ε.Ε.Κ.Ε. εκφράζει την βαθιά δυσαρέσκειά της για την ονειδιστική εικόνα που περιγράφεται ανωτέρω και ζητά την δημόσια παρέμβαση του αρμοδίου Υπουργού και της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των καταναλωτών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ανθρώπινη και αξιοπρεπή μεταφορά.

2 Comments

  1. Μία μικρή επισήμανση : Το προαστιακό δρομολόγιο είναι Χαλκίδα – Πειραιά και όχι Χαλκίδα -Αθήνα και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία διότι η προαστιακή γραμμή της Χαλκίδας είναι η μοναδική σιδηροδρομική γραμμή η οποία εξυπηρετεί το αστικό δίκτυο του προαστιακού σιδηροδρόμου από το Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών μέχρι τον Πειραιά.

    Αστικό δίκτυο προαστιακού σιδηροδρόμου με μόνον ένα δρομολόγιο την ώρα στην καλύτερη των περιπτώσεων!!! Αστικό δίκτυο που ενώνει την περιοχή των Αχαρνών με τους Αγίους Αναργύρους, με την Αθήνα, με το Ρουφ, με τον Ταύρο, με τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, με την Λεύκα …με το πασαλιμάνι του Πειραία.

  2. Δυστυχώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει δώσει έμφαση (ας πούμε) στο επικερδές δρομολόγιο αθήνα-θεσσαλονίκη και όλα τα άλλα τα έχει αφήσει στην παρακμή του ΟΣΕ…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*