Μέχρι τους Αγίους Αναργύρους η ηλεκτροκίνηση στον Προαστιακό

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μέχρι το σταθμό των Αγίων Αναργύρων φτάνουν από σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 οι ηλεκτροκίνητοι συρμοί του Προαστιακού της Αθήνας στο δρομολόγιο Χαλκίδα – Πειραιάς. Έτσι, τα δρομολόγια στο κομμάτι Πειραιάς – Αθήνα – Άγιοι Ανάργυροι (και αντίστροφα) πραγματοποιούνται με ντιζελοκίνητους συρμούς ενώ στο κομμάτι Άγιοι Ανάργυροι – Οινόη – Χαλκίδα με ηλεκτροκίνητους συρμούς Desiro.

Αρχικά, τα δρομολόγια με ανταπόκριση και αλλαγή συρμού στους Αγίους Αναργύρους αντί για τις Αφίδνες θα είναι 2 καθημερινά, έως ότου επεκταθούν.

Η μετεπιβίβαση θα γίνεται στο σταθμό των Αγίων Αναργύρων, κάτι που αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα γίνει τον Μάρτιο του 2015. Τα τελευταία 2 σχεδόν χρόνια, η ηλεκτροκίνηση έφτανε ως τις Αφίδνες όπου και η μετεπιβίβαση των επιβατών μέχρι σήμερα.

Δείτε τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας

Η επέκταση των ηλεκτροκίνησης μέχρι το σταθμό Λαρίσης και τον Πειραιά, άρα και το 100% του Προαστιακού της Αθήνας, αναμένεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ως το τέλος του 2016. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη 2 εργολαβίες, μία για το τμήμα Πειραιάς – έξοδος σταθμού Λαρίσης και μία για το τμήμα έξοδος σταθμού Λαρίσης – Τρεις Γέφυρες. Το αν πάντως τα έργα θα ολοκληρωθούν ως το τέλος της χρονιάς είναι αμφισβητήσιμο.

1 Comment

  1. “Δηλαδή κάποιος που μετακινείται από τον Πειραιά ως την Χαλκίδα θα έπρεπε να αλλάζει συρμούς και στους Αγίους Ανάργυρους και στις Αφίδνες! ”
    Αν διαβάσετε το pdf με τα δρομολόγια του Προαστιακού:

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*