Ξεπαγώνει η κατασκευή του νέου σταθμού των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα;

Μέσω του πακέτου Γιούνκερ πρόκειται να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του νέου σταθμού υπεραστικών λεωφορείων στην περιοχή του Ελαιώνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής.

Ο νέος σταθμός των ΚΤΕΛ, είναι προγραμματισμένο να κατασκευαστεί σε χώρο της Αττικό Μέτρο, πάνω από το αμαξοστάσιο του Ελαιώνα. Πέρα από το χώρο στάθμευσης των λεωφορείων θα διαθέτει εμπορικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης, οθόνες για την άφιξη και αναχώρηση των λεωφορείων και χώρους αναμονής. Καθημερινά αναμένεται να εξυπηρετεί 40.000 επιβάτες, αυξάνοντας την κίνηση του σταθμού του Μετρό στον Ελαιώνα που μέχρι σήμερα είναι ο σταθμός με τη χαμηλότερη επιβατική κίνηση.

Η κατασκευή του σταθμού ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα επρόκειτο αρχικά να κατασκευαστεί μέσω ΣΔΙΤ με τα ΚΤΕΛ να συμμετέχουν στην χρηματοδότηση του έργου. Η οικονομική κρίση όμως έβαλε στον πάγο το έργο. Σύμφωνα με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής, ο σταθμός του Ελαιώνα θα αντικαταστήσει τους σταθμούς του Κηφισού και της Λιοσίων. Επίσης εκεί θα μεταφερθεί η αφετηρία των λεωφορείων της δυτικής Αττικής του ΚΤΕΛ Αττικής που μέχρι σήμερα βρίσκεται στο Θησείο, και κατά πάσα πιθανότητα και η αφετηρία των διεθνών δρομολογίων τουριστικών γραφείων που σήμερα βρίσκονται στο Μεταξουργείο.

Το συγκεκριμένο όμως δεν είναι το μοναδικό έργο που αναμένει χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ. Το υπουργείο Υποδομών ελπίζει να λάβει χρηματοδότηση από το πακέτο για ένα πλήθος έργων. Ανάμεσα τους, η κατασκευή του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του Μετρό, η επέκταση του Προαστιακού προς το Λαύριο, η υπογειοποίηση του τμήματος Φάληρο-Πειραιάς του ΗΣΑΠ, οι επεκτάσεις του Μετρό Θεσσαλονίκης, η σιδηροδρομική Εγνατία, ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης και άλλα έργα.  Μένει να δούμε πόσα και ποια από αυτά τα έργα θα λάβουν χρηματοδότηση και πόσα θα παραμείνουν στον πάγο.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*