Στον αέρα η εφαρμογή της τηλεματικής του ΚΤΕΛ Πάτρας… εε, του ΟΑΣΑ

tilematiki

Ενημέρωση 22/3:

Από τον κώδικα της εφαρμογής λείπουν σήμερα τα στοιχεία του ΚΤΕΛ Πάτρας.

———————————————————————-

Στον αέρα έδωσε σήμερα ο ΟΑΣΑ, σύμφωνα και με την υπόσχεσή του, την web εφαρμογή της τηλεματικής για τα λεωφορεία της Αθήνας.

Προς το παρόν, η εφαρμογή φιλοξενείται στην προσωρινή διεύθυνση http://195.46.22.91/

Αν η εφαρμογή μοιάζει με αυτές του ΟΑΣΘ στην Θεσσαλονίκη και του αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας είναι επειδή και οι τρεις εφαρμογές έχουν κατασκευαστεί από την ίδια εταιρεία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Κοιτώντας όμως τον κώδικα της σελίδας, βλέπουμε πως η εφαρμογή του ΟΑΣΑ μοιάζει με αυτήν του ΚΤΕΛ Πάτρας ίσως περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Οι developers, όπως φαίνεται και παρακάτω, έχουν αφήσει αμετάβλητα μέσα στη σελίδα τα στοιχεία του ΚΤΕΛ Πατρών. Είναι και αυτός ένας από του κινδύνους του copy-paste.

patra

Όπως έχουμε επανειλημμένα πει, για την κανονική λειτουργία του συστήματός της τηλεματικής στο σύνολό του, θα απαιτηθούν ακόμα αρκετές εβδομάδες. Επίσης, είναι λογικό και αυτονόητο πως τον πρώτο καιρό θα υπάρξουν δυσλειτουργίες και προβλήματα. Βλέποντας όμως σήμερα το πρωί τόσες πολλές «έξυπνες στάσεις» να βρίσκονται ακόμα σβηστές, καθώς και την προχειρότητα του όλου launch, ίσως τόσο ο ΟΑΣΑ όσο και ο ανάδοχος του έργου βιάστηκαν να βγάλουν στον αέρα κάτι που προφανώς δεν είναι ακόμα έτοιμο.

Συνεχίζουμε λοιπόν να αναμένουμε την «κανονική λειτουργία» της τηλεματικής…

Δείτε επίσης: Τηλεματική: Μία μεγάλη ευκαιρία για τα λεωφορεία της Αθήνας

11 Comments

  1. στην Ανω Κυψελη δεν υπαρχουν στασεις τηλεματικη μονο απο την σταση Αιγλης και κατω κατι που σημαινει οτι το πολυ σε 2 χρονια θα βλεπουμε χρονους σε 2 και 4 τρολει

  2. “τόσο ο ΟΑΣΑ όσο και ο ανάδοχος του έργου βιάστηκαν να βγάλουν στον αέρα κάτι που προφανώς δεν είναι ακόμα έτοιμο”

    Μα ΔΕΝ βγήκε στον αέρα… Λέτε να ήταν στον αέρα χωρίς url?

    Απλά διέρρευσε. Υπό κατασκευή είναι ακόμα

  3. Μέχρι στιγμής φαίνεται πολύ καλή. Στο Κουκάκι το 15 έφτασε την αναγραφομένη ώρα και ευτυχώς κάνει αυτόματα ανανέωση η εφαρμογή. Σίγουρα όμως, και πιστεύω θα συμφωνήσουν οι περισσότεροι, πρέπει να ενσωματωθούν στην εφαρμογή και τα δεδομένα της τηλεματικής ΗΣΑΠ, Μετρό και ΤΡΑΜ. Ειδικά τα τελευταία θα ‘πρεπε να ‘ταν χρόνια μπροστά και να τα είχαν στο ίντερνετ χρόνια τώρα…

    • Συμφωνώ απόλυτα. Να ρωτήσω κάτι: Όταν λέει στη στάση ότι το ”τάδε” λεωφορείο ότι θα έρθει σε 5′ για παράδειγμα, ενώ τελικά απαιτηθούν περισσότερα λεπτά μέχρι που να φτάσει στη στάση, η τηλεματική τι λέει; Κολλάει στο 5′ ή αναθεωρείται ο χρόνος και πάει ας πούμε 8′;

      • Δεν το παρατήρησα μέχρι στιγμής… Χρονομέτρησα με το αντίστροφο χρονόμετρο του κινητού τη στιγμή που άλλαξε π.χ. από 7΄ σε 6΄ και περίπου όταν έγινε 1΄ το τρόλλεϋ απείχε περίπου 50 μέτρα από τη στάση. Δηλαδή όταν έφτασε έλεγε ακόμα 1΄ και αναβόσβυνε η ένδειξη. Λογικά, αν αργήσει, ή θα κολλάει (άρα η ώρα υπολογίζεται με την απόσταση;) ή θα αυξάνει, εκτός κι αν η διαφορά είναι δευτερολέπτων. Οψόμεθα. Πάντως, ο,τι και να λένε πολύ βολεύει. Για όποιον έχει καθήσει Ιανουάριο-Φεβρουάριο να περιμένει το 15 που έχει ανά μισάωρο δρομολόγια και έχει ξεροσταλιάσει στη στάση καταλαβαίνει. Άλλωστε, αν ξέρεις από πριν ότι έχεις 15΄ και η στάση απέχει 2-3 λεπτά απ’ το σπίτι μπορείς έστω και τα 10-15 λεπτά να τα αξιοποιήσεις και να καλύψεις τον νεκρό χρόνο της αναμονής, έστω και ένα τοστ να φτιάξεις βρε αδερφέ! 🙂 Το θέμα είναι όλοι οι οδηγοί να ενεργοποιούν το GPS διότι έτυχα σήμερα κάποια δρομολόγια του τρόλλευ 1 να μην αναγράφονται στους πίνακες όπως και του 15. Το 5 πάντως μέχρι στιγμής φαίνεται εν τάξει.

      • Ο χρόνος παγώνει και δεν αυξάνεται. Αν το όχημα παραμείνει ακίνητο πολύ ώρα μακριά από στάση, τότε εξαφανίζεται από το σύστημα μέχρι να μετακινηθεί ξανά (απ’ ότι έχω παρατηρήσει προσωπικά).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*