Κυριακή 1 Μαΐου: 24ωρη απεργία στο Μετρό

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Κυριακή 1 Μαΐου 2016 στο Μετρό (γραμμές 1, 2, 3), ανήμερα του Πάσχα αποφάσισε η Ένωση Εργαζόμενων ΗΣΑΠ και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος δεν θα κινείται από τις 18:00 του Σαββάτου 30 Απριλίου έως τις 10:00 π.μ. της Δευτέρας 2 Μαΐου.

Τα μέλη της Ένωσης Εργαζόμενων ΗΣΑΠ ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, την έναρξη διαπραγματεύσεων για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και την αλλαγή του οργανογράμματος της εταιρείας.

 

 

Η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με μια νέα μεγάλη, φιλελεύθερη, μνημονιακή επίθεση σε αποδοχές και συντάξεις, που γίνεται μετά την εκβιαστική τακτική των τοκογλύφων δανειστών της χώρας, με στόχο τη φτωχοποίηση της κοινωνίας και τη δημιουργία δεξαμενής χαμηλόμισθου εργατικού δυναμικού, το οποίο θα θυσιαστεί στο βωμό των κερδών των μεγάλων πολυεθνικών.

Παράλληλα, διαπιστώνουμε με ανησυχία ότι Κυβέρνηση και νέα Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ έχουν «μπλοκάρει» τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων και διοικήσεων.

Ακόμα, καλούμε, για μια ακόμα φορά, τη νέα Διοίκηση της Εταιρείας να σταματήσει να ακολουθεί τα… βήματα των προηγούμενων Διοικήσεων και να προχωράει σε κάλυψη θέσεων με αδιαφανείς διαδικασίες που οδηγούν τη ΣΤΑ.ΣΥ σε απαξίωση ενώ περιθωριοποιούν και απογοητεύουν τους εργαζόμενους.

Γι’ αυτό, πραγματοποιούμε την 1η Μαΐου 2016 στάση εργασίας, από την έναρξη μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Και διεκδικούμε:

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – λαιμητόμος για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Να ξεκινήσουν, ξανά, οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και να διατηρηθεί μέχρι τότε σε ισχύ η υπάρχουσα ΣΣΕ.

Να προχωρήσει άμεσα η αλλαγή του Οργανογράμματος της Εταιρείας, ώστε να διαμορφωθεί σε ένα νέο, σύγχρονο, αναπτυξιακό «εργαλείο».

Πάσχα 2016: Πως θα κινηθούν οι συγκοινωνίες της Αθήνας

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*