Άλλη μία επίθεση κουκουλοφόρων στο Μετρό πιάνει την κυβέρνηση στον ύπνο

1

Ακόμα μία καταδρομική επίθεση σε σταθμό του Μετρό είχαμε το βράδυ της Παρασκευής, με τη γνωστή πλέον ομάδα κουκουλοφόρων να επιλέγει το σταθμό των Πετραλώνων. Λίγο μετά τις 11 το βράδυ, ομάδα 10 ατόμων κρατώντας ρόπαλα και βαριοπούλες έσπασαν ακυρωτικά μηχανήματα, μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, καθώς και 2 ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο σταθμαρχείο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Αργά το βράδυ, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων οι οποίοι όμως στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τα Πετράλωνα είναι ένας ακόμα στη λίστα των σταθμών που έχουν αφεθεί έρμαια στη δράση των κουκουλοφόρων με το λογαριασμό να μπαίνει στα ελλειμματικά ταμεία των συγκοινωνιών. Τις προηγούμενες εβδομάδες προηγήθηκαν επιθέσεις σε Κεραμεικό, Μοναστηράκι, Θησείο και Άγιος Ελευθέριο. Ας μη ξεχνάμε επίσης και τις απειλές σε σπίτια εργαζόμενων της ΣΤΑΣΥ από την ίδια ομάδα.

Είναι απορίας άξιο τι περιμένει η σημερινή κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την ασφάλεια στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού και την εργασία του προσωπικού της ΣΤΑΣΥ. Οι συμβολικές κινήσεις είναι χαριτωμένες (και μία ευκαιρία να ξεπιαστούν όσοι κάθονται στα γραφεία της διοίκησης) αλλά δεν προσφέρουν τίποτα στην πράξη. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός μεταφορών που με κάθε ευκαιρία χαρακτήριζε «κεφαλοκυνηγούς» τους ελεγκτές εισιτηρίων  (το έχει κόψει τελευταία) δεν έχει βγάλει λέξη για τις επιθέσεις στους σταθμούς του Μετρό.

Θα δοθεί επιτέλους κάποια εντολή για την αύξηση της αστυνόμευσης ή η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κλείνει τα μάτια;

Φωτο: protothema.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*