Φθηνότερες οι μηνιαίες κάρτες του ΟΑΣΑ για τον Ιούνιο λόγω των απεργιών

Το ποσό της αποζημίωσης για την αγορά κάρτα Ιουνίου:

ANAKOINOSI_OASA

Με έκπτωση θα διατίθενται οι μηνιαίες κάρτες Ιουνίου του ΟΑΣΑ για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας λόγω των απεργιών κατά τον μήνα Μάιο.

Αυτή τη φορά, η έκπτωση δεν θα παρέχεται αυτόματα όλες τις μέρες αγοράς των καρτών αλλά μόνο από την 1η Ιουνίου. Όσοι αγοράσουν μηνιαία κάρτα από τις 25 Μαΐου έως την 31 Μαΐου θα πληρώσουν την πλήρη τιμή της κάρτας. Στη συνέχεια, από την 1η Ιουνίου μπορούν να απευθύνονται στα εκδοτήρια εισιτηρίων παραδίδοντας το κουπόνι Μαΐου 2016 και θα τους επιστρέφεται το ποσό της έκπτωσης.

Όσοι αγοράσουν μηνιαία κάρτα από την 1η έως την 10η Ιουνίου, θα πληρώσουν την τιμή που διαμορφώνεται αφαιρώντας την αποζημίωση για τις 24ωρες απεργίες του Μαΐου, αφού παραδώσουν το κουπόνι για το μήνα Μάιο. Τα εκδοτήρια εισιτηρίων στο σταθμό Ομόνοια του Μετρό και στην αφετηρία των λεωφορείων στην Ακαδημία εκδίδουν κάρτες ως τις 15 Ιουνίου.

Προφανώς ο ΟΑΣΑ επέλεξε αυτό τη διαδικασία (που αναμένεται να ταλαιπωρήσει κάποιους επιβάτες που θα χρειαστεί να περιμένουν στην ουρά ενός εκδοτηρίου 2 φορές) καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν και νέες 24ωρες απεργίες ως το τέλος του μήνα.

Υπάρχει όμως και ο κίνδυνος επιβάτες που έχουν αγοράσει την κάρτα ως τις 31 Μαΐου και δικαιούνται την έκπτωση να μη την λάβουν ποτέ λόγω κακής ενημέρωσης.

Προς το παρόν, κατά το μήνα Μάιο είχαμε τις εξής 24ωρες απεργίες:

  • 24ωρη απεργία στο Μετρό την 1η Μαϊου (0.50€)
  • 48ωρη απεργία σε όλα τα μέσα στις 6 και 7 Μαΐου (2€)
  • 24ωρη απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ την 21η Μαΐου (0.50€)
  • 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα την 22α Μαΐου (1€)

Άρα σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς, το ποσό της έκπτωσης ανέρχεται σε 4 ευρώ για κατόχους κανονικής κάρτας (26€ αντί 30€) και 2 ευρώ για κατόχους μειωμένης κάρτας (13€ αντί για 15€).

Δείτε επίσης: 

6 Comments

  1. Ειναι αδικο αυτο που γινεται με οσους εχουν βγαλει εξαμηνη κ ετησια καρτα , πηγα σημερα στην Ομονοια ενω εβγαλα 6μηνη για τους μηνες μαιο-οκτωμβριο και πιστευα οτι δικαιουμε την επιστροφη , οπως με ενημερωσαν δεν την δικαιουμε ….Δηλαδη οσοι εβγαλαν εξαμηνη κ ετησια καρτα δεν ταλαιπωρηθηκαν ???? Σαν να τιμωρουνε οσους ειναι ενταξη …. ελεος δεν γινεται με καποιο τροπο να γινει επιστροφη κ σε μας?

  2. Έχω δύο ερωτήματα:

    Πρώτον οι κάτοχοι ετήσιας (και όχι μηνιαίας) κάρτας απεριόριστων διαδρομών οι οποίοι έχουν και τα δώδεκα κουπόνια και των δώδεκα μηνών ολόκληρου του έτους πρέπει να επιστρέψουν μεμονωμένα το κουπόνι του μηνός Μαΐου 2016 προκειμένου να εισπράξουν διαφορά ή πρέπει να περιμένουν να ολοκληρωθεί το έτος και να παραδώσουν
    όλα τα κουπόνια και των δώδεκα μηνών μαζί στον εκδότη προκειμένου να εισπράξουν την συνολική σωρευτική διαφορά με βάση της σωρευτικές απεργίες ολόκληρου του έτους;

    Δεύτερον, ο υπολογισμός που κάνετε για το ποσό της έκπτωσης ισχύει και για τους κατόχους κάρτας απεριορίστων διαδρομών αεροδρομίου ή το ποσό της έκπτωσης είναι υψηλότερο εφόσον οι τιμές των καρτών (μηνιαίες και ετήσιες) αυτών είναι υψηλότερες;

    • Για το πρώτο ερώτημα, ο ΟΑΣΑ είχε πει πως οι κάτοχοι ετήσιας κάρτας θα λαμβάνουν την έκπτωση όταν ανανεώσουν την κάρτα τους αλλά σε συμβουλεύω να επικοινωνήσεις μαζί τους σε περίπτωση που ισχύει κάτι διαφορετικό.

      Ο υπολογισμός βασίζεται στην τιμή της απλής κάρτας των 30 ευρώ. Αυτό που ισχύει μέχρι τώρα είναι -1€ για κάθε μέρα 24ωρης απεργίας όλων των μέσων και -0.50€ για κάθε μέρα 24ωρης απεργία μόνο ενός μέσου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*