Σπίρτζης: Οι συγκοινωνίες της Αθήνας θα παραμείνουν δημόσιες

Επιτυχία της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης την μεταφορά των συγκοινωνιακών φορέων της Αθήνας στο υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Έψιλον. Ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε πως οι συγκοινωνίες δεν θα ιδιωτικοποιηθούν αλλά θα συνεχίσουν να είναι στον έλεγχο του δημοσίου. Ωστόσο, μέσω της διαχείρισης των φορέων από το υπερταμείο, θα πάψουν να είναι ελλειμματικές και θα σταματήσει η κατασπατάληση των εσόδων τους.

Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός ανέφερε πως σύντομα η ασφάλεια των εγκαταστάσεων του Μετρό θα περάσει από τις ιδιωτικές εταιρίες security στην Ελληνική Αστυνομία. Μάλιστα, αυτό τον καιρό βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα προκειμένου να διευκρινιστεί πόσοι ακριβώς αστυνομικοί χρειάζονται ανά βάρδια στους σταθμούς του σταθμούς του Μετρό. Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη το να μην υπάρχουν security στους σταθμούς του μετρό είναι πολιτική του καθώς  αυτή τη στιγμή δεν διασφαλίζεται η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των πολιτών. Τόνισε πάντως πως οι αστυνομικοί σε καμία περίπτωση δεν θα αναμιγνύονται με τους ελέγχους εισιτηρίου.

Τέλος, ο υπουργός αναγνώρισε πως υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στις συγκοινωνίες της Αθήνας και θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν κενές θέσεις μέσω μετατάξεων, κυρίως για πόστα ελεγκτών, αλλά ακόμα και για οδηγούς λεωφορείων εφόσον ξέρουν να οδηγούν.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*