«Σε πλήρη εξέλιξη η εφαρμογή της τηλεματικής» λέει ο ΟΑΣΑ

tilematiki4

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή της τηλεματικής των Λεωφορείων και Τρόλεϊ της Αθήνας και των «έξυπνων στάσεων» σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός, στο πρώτο στάδιο λειτουργίας που ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου, δόθηκε η δυνατότητα στους τεχνικούς και τα άλλα στελέχη του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του συστήματος και να διασφαλίσουν τη βέλτιστη λειτουργία του.

Αν και 1000 οθόνες σε στάσεις (300 διπλής όψεως και 700 μονής όψεως) βρίσκονται σε λειτουργία, πάντα σύμφωνα  με τον ΟΑΣΑ, ακόμα δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα όλες οι λεωφορειακές γραμμές, κάτι που όμως είναι «ζήτημα ημερών». Ακόμα όμως και στις γραμμές που είναι εντεταγμένες στο σύστημα, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εμφανίζονται ακόμα όλα τα οχήματα με αποτέλεσμα να μην προσφέρεται ολοκληρωμένη πληροφόρηση.

Επίσης, δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει οι εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, κάτι που και πάλι ο ΟΑΣΑ λέει πως θα γίνει «τις επόμενες μέρες».

Ένα ακόμα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί το επόμενο διάστημα είναι η λανθασμένη και εντελώς πρόχειρη τοποθέτηση πολλών από τις «έξυπνες στάσεις», κάτι που έχουμε επανειλημμένα επισημάνει.

Πριν τις 21 Μαρτίου, ο ΟΑΣΑ είχε ανακοινώσει πως το σύστημα θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία μέσα στον Απρίλιο. Αν και για μία ακόμα φορά το χρονοδιάγραμμα δεν επετεύχθη, το θετικό είναι πως φαίνεται πως υπάρχει ενδιαφέρον για την βελτίωση της λειτουργίας του συστήματος.

Δείτε επίσης:

Τηλεματική: Μία μεγάλη ευκαιρία για τα λεωφορεία της Αθήνας

1 Comment

  1. Η απάντηση στον ΟΑΣΑ μπορεί να δοθεί από την Πανεπιστημίου, στις στάσεις Ακαδημία, μπροστά από τον σταθμό του μετρό…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*