Πρόστιμα από τον πρώτο καιρό λειτουργίας του Μετρό προσπαθεί να εισπράξει η ΣΤΑΣΥ

2518219618_783155f484_z

Πρόστιμα που επιβλήθηκαν στο Μετρό της Αθήνας ως και πριν από μία δεκαπενταετία προσπαθεί αυτό τον καιρό να εισπράξει η ΣΤΑΣΥ σε μία κίνηση απελπισίας, δεδομένης της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία.

Δύο αναγνώστες του Athens Transport που επικοινώνησαν μαζί μας τις τελευταίες ημέρες ανέφεραν ότι έλαβαν επιστολές από την ΣΤΑΣΥ μέσω των οποίων καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα τα οποία τους είχαν επιβληθεί πολλά χρόνια πριν.

Στην πρώτη περίπτωση, η ΣΤΑΣΥ έστειλε επιστολή σε αναγνώστη ζητώντας του να πληρώσει 28 ευρώ για πρόστιμο που είχε επιβληθεί το 2004(!) Στην επιστολή, η οποία βρίσκεται στη διάθεσή μας, η ΣΤΑΣΥ ζητάει η εξόφληση του προστίμου να γίνει μέσα σε 2 εβδομάδες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα διαβιβαστεί στην αρμόδια ΔΟΥ προκειμένου να εισπραχθεί στο πενταπλάσιο, όπως προβλέπει νόμος του 2014.

Σε επικοινωνία που είχε ο αναγνώστης με την ΣΤΑΣΥ, ενημερώθηκε ότι η παραγραφή των προστίμων επέρχεται μετά από 20 χρόνια. Θεωρητικά δηλαδή, η ΣΤΑΣΥ μπορεί να ζητήσει σήμερα την είσπραξη προστίμων που βεβαιώθηκαν μετά το 1996.

Σε μία δεύτερη περίπτωση, η ΣΤΑΣΥ ζήτησε πριν από λίγες μέρες από άλλον αναγνώστη την είσπραξη προστίμου ύψους επίσης 28 ευρώ για πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε στο Μετρό το 2001, λίγους μόνο μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του.

Την ίδια στιγμή που η ΣΤΑΣΥ γυρεύει ψιλά ζητώντας την είσπραξη προστίμων από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, δεν κάνει κάποια κίνηση για την είσπραξη έστω και μέρους των εκατομμυρίων ευρώ τα οποία χρωστούν διάφορα υπουργεία στον ΟΑΣΑ, ούτε φυσικά έχει κάποιο σχέδιο για την αντιστάθμιση του τεράστιου κόστους των δωρεάν μετακινήσεων ομάδων ατόμων το οποίο και δεν αναγνωρίζεται από κανένα υπουργείο αφού δεν υπάρχουν συμβάσεις.

Το 2016, η ΣΤΑΣΥ αναμένεται να καταγράψει ζημίες ύψους 32,5 εκατομμυρίων ευρώ όταν τα προηγούμενα χρόνια είχε εμφανίσει κερδοφορία.

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*