Πατούλης: Στο κέντρο του Αμαρουσίου τελικά ο σταθμός του Μετρό

parkingefterpis

Συνάντηση με τη διοίκηση της Αττικό Μετρό είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κατά την οποία διευκρινίστηκε ότι η κατασκευή του τερματικού σταθμού Μαρούσι της γραμμής 4 θα γίνει στο κέντρο του Αμαρουσίου, κοντά στο σημερινό σταθμό του ΗΣΑΠ. Ο σταθμός της γραμμής 4 θα συνυπάρξει με το υπόγειο πάρκινγκ που κατασκευάζει σήμερα ο δήμος στο σημείο αυτό.

Πριν από λίγες μέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, ο κ. Πατούλης είχε υποστηρίξει πως ο σταθμός της γραμμής 4 δεν είναι προγραμματισμένο να κατασκευαστεί στην πλατεία Ευτέρπης (πλατεία ΗΣΑΠ) αλλά στην πλατεία Γαρδέλη η οποία βρίσκεται σε απόσταση 600 περίπου μέτρων από το σταθμό των ΗΣΑΠ, επί της λεωφόρου Κηφισίας. Αν συνέβαινε αυτό, θα χανόταν η δυνατότητα μετεπιβίβασης ανάμεσα στους 2 σταθμούς λόγω της απόστασης που θα τους χώριζε. Και όλα αυτά εξαιτίας ενός υπόγειου πάρκινγκ.

Φαίνεται πως στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ κάτω από το σταθμό των ΗΣΑΠ, ο δήμαρχος Αμαρουσίου εξόρισε το σταθμό της γραμμής 4 κατά μερικές εκατοντάδες μέτρα, χωρίς να έχει γνώση του θέματος. Στο Μαρούσι πάντως, τα ερωτηματικά για την σκοπιμότητα και τη νομιμότητα της κατασκευής του υπόγειου πάρκινγκ παραμένουν.

Στη συνάντηση μεταξύ του κ. Πατούλη και της Αττικό Μετρό, την οποία εκπροσώπησε ο διευθύνοντας σύμβουλος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, διευκρινίστηκε πως ο σταθμός της γραμμής 4 θα κατασκευαστεί υπογείως της οδού Αριστείδου, με είσοδο από την πλατεία ΗΣΑΠ. Το υπόγειο πάρκινγκ θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στο μελλοντικό σταθμό του Μετρό και θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της  νέας γραμμής. (Καθώς το πάρκινγκ δεν θα είναι ιδιοκτησίας Αττικό Μετρό όπως άλλα πάρκινγκ πλησίον σταθμών, προφανώς δεν θα ισχύουν οι διάφορες εκπτώσεις για επιβάτες μετρό που ισχύουν στα υπόλοιπα πάρκινγκ).

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, στη συνάντηση αναφέρθηκε πως το Μετρό θα φτάσει στο Μαρούσι το 2030 με «χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ» (προς το παρόν δεν έχει εξασφαλιστεί αυτή η χρηματοδότηση). Το πρώτο τμήμα της γραμμής, από το Άλσος Βεϊκου ως το Γουδή, θα είναι έτοιμο σε 8-10 χρόνια. Ούτε για το τμήμα αυτό όμως έχει εξασφαλιστεί ακόμα χρηματοδότηση.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*