Συντονιστική Ομάδα Αστυνομίας – ΟΑΣΑ για την ασφάλεια στις συγκοινωνίες

Τη δημιουργία συντονιστικής ομάδας με συμμετοχής του ΟΑΣΑ, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Ι. Σκουμπούρης μετά από τη χτεσινή συνάντηση μεταξύ στελεχών του ΟΑΣΑ και ανώτατων διευθυντικών στελεχών της Αστυνομίας, με στόχο την καλύτερη και ασφαλέστερη καθημερινή εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μετρό, Λεωφορεία και Τρόλεϊ) .

Στα θέματα τα οποία συζητήθηκαν στα πλαίσια της συνάντησης περιλαμβάνονται η βελτίωση επιτήρησης των λεωφορειολωρίδων, η καλύτερη επιτήρηση σημείων του οδικού δικτύου λόγω παράνομης στάθμευσης και το ζήτημα της ασφάλειας των λεωφορειακών γραμμών και των σταθμών του Μετρό.

Εν τω μεταξύ μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα σχετικά με το θέμα της ανάληψης της φύλαξης των σταθμών του Μετρό από την Ελληνική Αστυνομία. Οι σταθμοί, καθώς και άλλες εγκαταστάσεις της ΣΤΑΣΥ, συνεχίζονται να φυλάσσονται από ιδιωτικές εταιρείες security αν και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζης έχει δηλώσει ήδη από το Μάιο ότι συζητούνται οι λεπτομέρειες με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τις τελευταίες ημέρες η διοίκηση του ΟΑΣΑ έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με διάφορους φορείς πέραν του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: με ποδηλατική οργάνωση, με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, και με την αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, στις οποίες δίνει δημοσιότητα αν και δεν ανακοινώνονται συγκεκριμένα μέτρα που πρόκειται σίγουρα να εφαρμοστούν. Ο καιρός θα δείξει αν πρόκειται αν πρόκειται για σοβαρή προσπάθεια να συμμετέχουν διάφοροι φορείς στην λήψη αποφάσεων για την βελτίωση των ΜΜΜ ή για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της νέας διοίκησης του ΟΑΣΑ,

Δείτε επίσης: 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*