Ο ΟΑΣΑ θέλει να μετατρέψει τις λεωφορειολωρίδες σε ποδηλατόδρομους

3bikerack-e1462303124582

Το ενδεχόμενο μετατροπής τμημάτων των λεωφορειολωρίδων της Αθήνας σε ποδηλατόδρομους «για κάποιες ώρες της ημέρας» εξετάζει ο ΟΑΣΑ.

Χτες, στα γραφεία του οργανισμού πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του διευθύνοντας συμβούλου του ΟΑΣΑ Γιάννη Σκουμπούρη και των εκπροσώπων της «ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας», Παναγιώτη Πιτσιλό, Αντώνη Σηφάκη και Φραντζέσκα Ρωμάνου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου ΟΑΣΑ και τους φορείς της ποδηλασίας, όσον αφορά στη διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών που χρησιμοποιούν το ποδήλατο παράλληλα με τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.

Άλλες πιθανές δράσεις που εξετάζει ο οργανισμός για την διευκόλυνση της μετακίνησης των ποδηλατών είναι η εγκατάσταση ποδηλατοστασίων σε κατάλληλα σημεία διέλευσης των ΜΜΜ, όπως τέρματα λεωφορείων. Επίσης ο ΟΑΣΑ εξετάζει τη δυνατότητα προσθήκης σχαρών ποδηλάτου σε λεωφορεία.

Όπως  δήλωσε ο κ. Γ. Σκουμπούρης ο ΟΑΣΑ βρίσκεται δίπλα στους  ποδηλάτες και θα αναλάβει δράσεις που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις τους στο πλαίσιο του Mobility Action Plan (σχέδιο δράσης για την κινητικότητα) που επεξεργάζεται.

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*